Stiinta & Tehnologie

#programul rabla #parc auto #poluare #masini noi #apia

"Programul Rabla trebuie sa continue cel putin 4-5 ani pentru un parc auto mai intinerit"

Secretarul general al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile sustine ca programul Rabla ar trebui continuat timp de 4-5 ani pentru a inoi cu adevarat parcul auto si a duce la reducerea poluarii.

Amanarea programului pentru acest an intarzie revenirea pietei auto, sustin reprezentatii APIA.

"Programul Rabla trebuie sa continue cel putin 4-5 ani pentru a avea un parc auto mai intinerit, mai putin poluant", a spus secertarul general APIA Marius Tudor, citat de Money.ro.

masini noi sufera datorita amanarii programului rabla 2011, sustine Tudor.

"Acest lucru afecteaza vanzarea de masini noi pentru ca toata lumea, in acest moment, asteapta demararea programului. Daca el ar fi inceput macar in luna februarie, probabil ca cele 115.000 de autoturisme pe care ne bazam anul acesta s-ar fi realizat. Incepand din martie, s-ar putea ca acest numar sa se reduca", a mai spus secretarul general APIA.

In 2010, s-au vandut circa 200.000 de masini la mana a doua, de doua ori mai multe decat automobilele noi.

Pana acum, prin programul Rabla, aproximativ 300.000 de masini au fost scoase din parcul auto. Cu voucherele Rabla au fost cumparate 178.000 de autovehicule noi, EURO4 sau EURO5.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea