Stiinta & Tehnologie

#europa #oprire exporturi #brilliance

Producatorul auto chinez Brilliance si-a oprit exporturile catre Europa

Brilliance Auto, partenereul BMW Group  in China, a oprit exporturile de automobile catre Europa, dupa ce modelele BS4 si BS6, produse in-house, au fost intampinate cu o primire rece, care le-a subliniat problemele de calitate cu care se confrunta producatorii chinezi dornici sa atinga pietele mature.

Brilliance a fost singurul constructor auto din China care a reusit sa se strecoare pe piata europeana extrem de competitiva, dominata de Volkswagen AG, PSA Peugeot Citroen sau Fiat.

Vanzarile Brilliance au scazut dupa publicitatea negativa, obtinuta in urma rezultatelor slabe obtinute la testele de siguranta, au declarat doi reprezentanti ai companiei pentru Reuters. Sedanul BS6 a obtinut doar o stea din cinci in cadrul unui test de impact al agentiei germane ADAC , in timp ce fratele sau mai mic, BS4 nu a trecut testul.

In 2006, Brilliance a semnat un acord pentru exportarea a 158.000 de vehicule catre Europa pe o perioada de cinci ani, cea mai mare comanda inregistrata de un producator chinez. Cu toate acestea, vanzarile celor doua modele au ajuns doar la cateva mii de unitati.

Cititi mai multe pe Auto.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea