Stiinta & Tehnologie

#europa #nissan #automobil electric

Primul automobil electric Nissan va costa 33.000 euro in Europa

Producatorul auto japonez Nissan va comercializa pe piata din Europa primul sau automobil electric , Leaf la pretul de 33.000 de euro.

Constructorul va oferi masina doar acelor piete in care guvernul va acorda subventii pentru achizitionarea de astfel de vehicule, fapt ce ii va reduce pretul la sub 30.000 de euro. Tarile alese de Nissan sunt Marea Britanie, Olanda, Irlanda si Portugalia, care au anuntat un stimulent guvernamental de aproximativ 5.000 de euro.

Contrar comentariilor anterioare atribuite CEO-ului Aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, toate preturile includ costul bateriei. La inceputul acestui an, Ghosn declarase ca Leaf si alte vehicule electrice din Alianta vor fi vandute cu un contract de inchiriere separat pentru acumulator.

Nissan Leaf are o autonomia de 160 km, o viteza maxima de 140 km/h. Timpul de incarcare este de opt ore la o priza standard si 30 de minute la o statie de incarcare rapida ce duce bateria la 80%.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea