Stiinta & Tehnologie

#CityAirbus #taxiu zburator #airbus #teste #taxi

Primele teste ale taxiului zburator! In curand vei putea ajunge mai repede la serviciu

In curand te vei putea deplasa mult mai rapid dintr-o parte in alta a orasului, fara a astepta la semafor sau in trafic. Airbus, compania producatoare de avioane, a anuntat ca pana la finalul anului urmeaza sa testeze taxiul zburator.

Airbus, a dezvaluit inca din2016 ca doreste sa creeze o flota de taxiuri zburatoare, ce vor avea pilot automat si nu vor polua mediul inconjurator. Pentru moment, taxiurile denumite CityAirbus, vor putea transporta o singura persoana.

Urban Air Mobility este divizia formata de Airbus pentru a se ocupa de proiect. Taxiurile zburatoare vor putea fi chemate de oameni printr-o aplicatie de mobil asemanatoare celor pentru car-sharing.

"In urma cu o suta de ani, transportul urban a intrat in subteran, acum avem mijloacele tehnologice necesare pentru a ne deplasa deasupra pamantului", a spus Tom Enders, director executiv la Airbus, la o conferinta pe tema tehnologiei digitale, desfasurata la Munchen.

"Suntem in faza de experimente, luam foarte in serios acest proiect", a adaugat Enders, subliniind ca reprezentantii Airbus recunosc ca astfel de tehnologii trebuie sa fie curate, pentru a evita poluarea suplimentara a oraselor congestionate, potrivit ziare.com.

Sursa foto: airbusgroup.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea