Stiinta & Tehnologie

#lansare #mozilla # Firefox OS #GeekPhone Peak # Keon

Primele telefoane cu Firefox OS: GeekPhone Peak si Keon

Mozilla pregateste lansarea primelor telefoane cu Firefox OS. Cele doua smartphone-uri GeekPhone Keon si GeekPhone Peak sunt destinate dezvoltatorilor de aplicatii, dar vor fi vandute fara restrictii. Primele modele oficiale de telefoane Firefox OS sunt asteptate tot in 2013.

Sistemul de operare Firefox OS, dezvoltat in HTML5, spera sa devina cea mai cautata solutie pentru telefoanele mai ieftine, oferind in acelasi timp o experienta similara Android.

GeekPhone Peak are un ecran HD de 4,3 inci si procesor dual-core, alaturi de camera de 8MP, in timp ce GeekPhone Peak are un procesor single-core si ecran de 3,5 inci, cu camera de 3MP, potrivit GSMArena.com.

Deocamdata nu se cunosc preturile celor doua telefoane, insa Mozilla a aratat inca de la inceput ca urmareste suprematia in segmentul telefoanelor cat mai ieftine.

Variantele GeekPhone Peak si Keon Developer Preview ii vor ajuta pe dezvoltatorii de aplicatii sa testeze Firefox OS, astfel incat primele telefoane oficiale Mozilla sa soseasca simultan cu un magazin de aplicatii complet.



Sursa foto: Geeksphone.com, Pocketnow.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea