Stiinta & Tehnologie

#geely nanoq #lynx #geely

Prima masina electrica de la Geely va fi disponibila din primavara

Chinezii de la Geely vor oferi prima lor masina electrica cu cinci locuri in Europa incepand cu primavara acestui an. Aceasta se numeste Nanoq si are o autonomie de 200 kilometri.

Geely
a prezentat prima sa masina electrica in Copenhaga, la summitul mondial privind problemele climaterice – COP15. In urma reactiei pozitive de la acest summit, cei de la Geely au anuntat ca vor comercializa aceasta masina in Europa chiar din primavara anului 2010. Numele Nanoq inseamna urs polar in daneza.

Geely Nanoq are cinci locuri si va fi construit in Groenlanda printr-un parteneriat de tip joint-venture cu danezii de la Lynx . Cei de la Lynx au dezvoltat componentele electrice ale acestui model si au creat noul pachet de acumulatori, care foloseste tehnologia Litiu-Ion. Acelasi tip de acumulator a fost folosit de catre cei de la Lynx pentru modelul GT, care dezvolta 1.057 CP si era capabil de a accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de trei secunde, in timp ce putea sa accelereze la o viteza maxima de 300 km/h.

Potrivit celor de la Geely, Nanoq este capabil de o viteza maxima de 130 km/h si de o autonomie de 201 kilometri. Astfel, Geely Nanoq este capabil de performante similare cu cele ale lui Mitsubishi i-MiEV, in timp ce ofera o autonomie suplimentara de 40 kilometri.

Cititi mai multe pe Automarket.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea