Stiinta & Tehnologie

#criza #preturi #reparatii #romania #masini

Preturile masinilor noi au scazut in 2009, dar costurile de intretinere au crescut

Desi preturile masinilor noi au scazut in 2009 cu peste 10%, preturile pentru reparatii si intretinere au crescut cu 0,7% in Uniunea Europeana , dupa cum reiese dintr-un raport al Comisiei Europene.

Ultimul raport al Comisiei Europene privind preturile la automobile arata ca preturile au scazut usor, in termeni reali, in 2009 in Uniunea Europeana (…). In acelasi timp, preturile pentru serviciile de reparatie si intretinere, precum si pentru piesele de schimb, au continuat sa creasca mult peste nivelul inflatiei, ceea ce confirma necesitatea normelor mai stricte in materie de concurenta, in vigoare in acest sector cu incepere de la 1 iunie”.

Potrivit acestui raport, scaderea preturilor la autovehicule a fost posibila datorita stimulentelor introduse in foarte multe tari, cu scopul de a atenua impactul crizei. Romania este una dintre tarile cu cele mai mari reduceri la automobile din Uniune, dupa Slovenia, Lituania si Slovacia.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea