Stiinta & Tehnologie

#masini lansare oficiala alfa romeo mi.to

Premiera Alfa Romeo Mi.To

Alfa Romeo a lansat in luna martie cea mai compacta masina cu performante sportive de pana acum, avand numele de cad Junior.

Oficialii Alfa Romeo au ales pana la urma numele de Mi.To pentru acest model. Mi.To este o denumire compusa din prescurtarea celor doua orase ce au contribuit la acest model: Milano este orasul in care s-a realizat design-ul masinii si Torino, orasul responsabil cu productia de serie a modelului.

 

Masina seamana foarte mult cu ultimul model sportiv al celor de la Alfa Romeo, 8C Comnpetizione, de la care imprumuta numeroase elemente precum portierele fara rama pentru geam, forma farurilor si a stopurilor cu LED-uri.

Alfa Romeo Mi.To

Platforma tehnica este imprumutata de la Fiat Punto avand o lungime de 4060 mm, 1720 mm latime si o inaltime de 1440 mm.

Una din dotarile interesante ale noului Alfa Romeo Mi.To este sistemul DNA(Dynamic, Normal, All-Weather) ce adapteaza motorul, suspensiile, franele, directia si cutia de viteze in functie de unul dintre cele trei stiluri de condus ales: sportiv, de oras sau in conditii meteo dificile.

Performantele modelului sunt asigurate de patru motorizari, toate turbo, ce dezvolta puteri cuprinse intre 90 si 155 CP. Motorul de 1.4 litri dezvolta 90 CP in forma aspirata si respectiv 120/150 CP cu turbina. La acestea se adauga si un motor diesel de 1.6 litri turbo. Mai tarziu este asteptat si un motor mai puternic de 1.8 litri turbo ce poate dezvolta pana la 230 CP.

Alfa Romeo Mi.To

Productia noului Mi.To va incepe in vara acestui an iar primele comenzi vor pute fi onorate in luna septembrie. Varianta de baza va avea un pret de pornire de aproximativ 16.000 de euro.

 

 

 

 

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea