Stiinta & Tehnologie

Povestea unui telefon: iPhone

Cand primul iPhone s-a lansat, lumea l-a primit cu bratele deschise, dar la scurt timp, fanii si nu numai si-au dat seama ca telefonul nu era ce parea sa fie.

Ca sa indrepte aceasta greseala, Apple a dezvoltat un nou iPhone, care sa intampine cererile clientilor. Asa a luat nastere iPhone 3G , terminal care a fost lansat ieri.

S-a dat startul

In cadrul Worldwide Developers Conference, Steve Jobs a prezentat auditoriului noul iPhone 3G. Daca esti o persoana care sa fi asteptat acest terminal, iata cateva detalii la care te poti astepta de la acest terminal.

iPhone 3G va avea acelasi ecran de 3,5 inch, sensibil la atingere, care pana la urma a fost foarte bine vazut de toata lumea. Terminalul masoara 115,5 x 62,1 x 12,3 mm si cantareste 133 de grame.

Dar schimbarea asteptata de toti a fost conectivitatea, care in cazul lui iPhone 3G, asa cum ii spune si numele a crescut considerabil. Avem de-a face cu 3G cu HSDPA si Wi-Fi. La capitolul transfer de date via PC/Mac, iPhone dispunde de Bluetooth 2.0.

Nu ii lipseste nici suportul GPS, cel pentru Microsoft Exchange ActiveSync, vine cu aplicatii noi Apple Store , harti, iar bateria va rezista pana la 5 ore de convorbiri in retea 3G si pana la 10 ore in retea 2G. In modul stand-by va rezista pana la 300 de ore.

Cine il primeste primul?

Pentru inceput iPhone-ul 3G se va lansa in 22 de tari: Australia, Austria, Belga, Canada, Denemarca, Finlanda, Franta, Germania, Hong Kong, Irlanda, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia, Elvetia, Anglia si bineinteles Statele Unite ale Americii. Acesta tari vor primii iPhone-ul pe data de 11 iulie.

Se promite ca pana la sfarsitul anului iPhone 3G sa fie lansat in alte 70 de tari ale lumii. Cum recent in Romania, Orange a preluat initiativa de distribuire de iPhone, se prea poate sa il primim si noi relativ repede.

Pretul unui iPhone de 8 GB va fi de 199 de dolari americani, iar cel de 16 GB de 299 dolari america, mult mai putin ca initialul iPhone, care costa 400 de dolari.

Totusi, trei probleme raman. Nici acest iPhone nu va putea sa trimita MMS-uri, camera foto nu are flash si iPhone inca nu poate sa faca capturi video. Ramane de vazut daca aceasta noua versiune va multumi fanii.

Prezentare iPhone 3G WWDC - CNet.com



Prezentare GPS-ului incorpotat in iPhone 3G - CNet.com



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea