Stiinta & Tehnologie

Porsche Roxster, un Cayenne mai mic

Sa fie oare acesta noul Porsche 4x4? Despre aceste imagini din Nurburgring se crede ca ar fi noul SUV de talie mijlocie cu nume de cod Roxster, aflat in dezvoltare la Weissach. Desi imprumuta destul de mult de la Audi Q5 , nul 4x4 va avea o caroserie diferita (de Audi si de fratii 4x4 de la Porsche) si motoare proprii.

Masina aflata la teste arata sufficient de diferit de un Cayenne si prin proportiile sale cat se poate de apropiate de cele ale noului Q5.

Raspunsul Porsche

Purtatorul de cuvant al companiei a refuzat sa vorbeasca despre identitatea masinii din imagini. "Politica firmei noastre este sa nu comentam in privinta speculatiilor si fotografiilor spion aparute in presa", a declarat acesta. "Inginerii Porsche lucreaza destul de mult si pentru terti, astfel ca masina din imagini ar putea fi chiar un Audi Q5 la teste" mai declarat oficialul companiei germane.

Atunci cand a fost asaltat cu mai multe intrebari, purtatorul de cuvant nu a exclus dezvoltarea de noi produse dupa Panamera . Totusi, opinia generala in presa de specialitate inclina spre o noua varianta Porsche aflata la teste.

Desi Q5 si Roxster ar putea avea destule in comun, cel din urma va avea motorizare diferita. SUV-ul Porsche va primi sub capota un V6 si, in cele din urma, poate si un V8, iar posibilitatea unui diesel nu este nici ea exclusa . Despre un hibrid e cam devreme sa vorbim acum. Roxster va avea la dispozitie motoare ce dezvolta intre 300 si 500 CP.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea