Stiinta & Tehnologie

#porsche #panamera #cayenne #hibrid

Porsche lanseaza Panamera Hybrid in 2011

Porsche este foarte hotarat sa pune straie verzi peste modelele sale premium, constructorul auto anuntand lansarea versiunii hibride a luxosului Panamera .

Noua propunere Porsche va ajunge in showroomuri in cursul anului urmator si va folosi acelasi sistem de propulsie hibrida ca SUV-ul Cayenne, conform Autocar . Cu alte cuvinte, sedanul va fi pus in miscare de un motor V6 pe benzina de 3,0 litri care furnizeaza 333 CP si un propulsor electric cu o putere de 46 de cai.

Sistemul permite propulsarea masinii fie cu ajutorul motorului traditional , fie electric sau combinate. In cazul Porsche Cayenne , puterea este transmisa prin intermediul unei cutii de viteza automate cu opt trepte.

SUV-ul accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,5 secunde, detaliu ce releva performate serioase pentru Panamera avand in vedere faptul ca este cu 250 kg mai usor decat mastodontul Cayenne.

Recent, constructorul auto a mai anuntat intrarea in productie a supercarului 918 Spyder Hybrid. In plus, Porsche va dezvolta trei exemplare Boxster electrice pentru demararea unui program de cercetare a propulsiei electrice.

Cititi mai multe pe Auto.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea