Stiinta & Tehnologie

#carburant #diesel #gpl

Piata diesel ar putea fi afectata de noul sistem european de taxare a combustibililor

Decizia Comisiei Europene de a modifica sistemul de taxare pentru combustibili ar putea afecta masinile cu motoare diesel si producatorii de motorina.

Comisia Europeana studiaza posibilitatea modificarii sistemului de taxare al combustibililor. La momentul actual, acesta favorizeaza masinile cu motor diesel , in detrimentul celor pe benzina. Astfel, producatorii auto europeni se concentreaza pe cresterea numarului de masini diesel si rafinariile isi maresc capacitatea de productie a motorinei.

"Comisia studiaza acum noile criterii de taxare a benzinei si motorinei", spune Marcus Lippold, responsabilul UE pentru transporturi si energie. Dar tot el declara ca o decizie luata acum va fi resimtita abia peste 15 ani, ca urmare a procesului lent de innoire a parcului auto.

In urmatorii ani, cererea pentru GPL va fi din ce in ce mai mare, datorita emisiilor reduse pe care le au masinile care functioneaza pe baza acestui tip de combustibil , spune Lippold. Unele state europene, ca Italia, Germania si Franta incurajeaza consumul de GPL, prin scaderea preturilor la pompa sau prin acordarea de prime celor care isi cumpara masini ce functioneaza pe baza acestui combustibil.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea