Stiinta & Tehnologie

#c-zero #citroen #ion #peugeot

Peugeot iOn: detalii si fotografii oficiale

Inainte ca debutul modelului electric iOn sa aiba loc la Salonul Auto de la Paris , Peugeot a anuntat specificatiile masinii si a oferit cateva imagini oficiale . Masinuta electrica iOn, sora lui Mitsubishi i-MiEV si a lui Citroen C-Zero , va avea un pret de 29.950 dolari, facandu-l cel mai ieftin din cele trei.

iOn este echipat cu o unitate electrica care dezvolta 64CP si un cuplu maxim de 180 Nm. Aceasta este alimentata de un pachet de baterii lithium-ion de 16 kWh. In cazul in care este utilizata o priza standard de 220V bateria este complet incarcata dupa 6 ore, dar cu un incarcator rapid, o incarcare de 80% poate fi realizata in numai 30 de minute.

Masina, care cantareste aproximativ 1.120 kg, ofera o autonomie de 150 km. Accelerarea de la zero la 100 km/h este realizata in 15,9 secunde, iar viteza maxima ajunge la 130 km / h.

Potrivit comunicatului de presa Peugeot, iOn urmareste o paleta destul de larga de clienti: persoane fizice, profesionisti si angajati in serviciile publice care doresc sa "faca impreuna primul pas spre un nou tip de mobilitate". Peugeot ofera o garantie de cinci ani pentru acumulatori si tren de rulare.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea