Stiinta & Tehnologie

Peugeot 308 RC Z

308 RC Z este un coupe desenat si produs de Peugeot pana la forma de concept. Masina a fost prezentata la Frankfurt anul trecut unde a facut intr-adevar impresie buna. Jean-Philippe Collin, seful Peugeot nu a ascuns faptul ca, desi extravagant , 308 RC Z va intra relativ curand in productia de serie. Cele mai noi informatii din tabara Peugeot sustin ca masina va fi produsa chiar din 2009, iar procesul este externailzat catre austriecii de la Magna Steyr.

Galerie foto cu Peugeot 308 RC Z

Sportiva va fi construita pe platforma modelului Peugeot 308 care va suferi o serie de modificari pentru a deveni mai usoara. Ca si modelul expus la Frankfurt, 308 RC Z de serie va fi o masina la care se va folosi din belsug aluminiul. Coupeul este programat sa fie produs in 20 de mii de exemplare anual si va ajunge in showroom-uri la mijlocul lui 2010.

Sub capota va exista un propulsor de 1.6 litri care, ajutat de turbina, va depasi 200 de CP. Aflat inca in faza de dezvoltare, propulsorul este co-brended BMW/PSA si va propulsa cu siguranta si viitoarele generatii de Mini, eventual cea 4X4 (Crossman).

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea