Stiinta & Tehnologie

#petrom #preturi mici #carburanti #reduceri

Petrom reduce preturile carburantilor

Petrom va reduce, miercuri, cu patru bani pe litru pretul benzinei si al motorinei, potrivit companiei petroliere. Petrom a mai ieftinit, saptamana trecuta, preturile benzinei si motorinei, cu opt bani, respectiv sapte bani pe litru. In urma modificarii preturilor de miercuri, benzina ECO Premium 95 va costa 3,93 lei pe litru, iar sortimentele Premium fara plumb si Top Premium fara plumb vor fi comercializate la preturi de 3,9 lei, respectiv 4,23 lei pe litru.

Benzina OMV Carrera 95 va putea fi achizitionata pentru 4 lei pe litru si sortimentul cu cifra octanica 100 va costa 4,63 lei. Pretul motorinei Top Euro Diesel 4 va scadea la 4,31 lei pe litru, iar sortimentul OMV Sprint Diesel la 4,36 lei. Totodata, sortimentul Euro Diesel 4 va costa 4,23 lei pe litru, iar OMV Premium Diesel 4,64 lei pe litru.

La inceputul anului, pretul la pompa al motorinei a trecut de cel al benzinei, in principal din cauza majorarii accizei pentru acest tip de carburant si a cotatiilor record inregistrate de petrol pe pietele internationale.

Cotatiile internationale ale barilului de petrol, care influenteaza preturile combustibililor, au crescut cu circa 50 procente fata de inceputul acestui an si s-au dublat comparativ cu perioada similara din 2007. Pretul petrolului a ajuns la 11 iulie la recordul istoric de peste 147 dolari pe baril si a scazut ulterior cu mai mult de 26 de dolari, marti fiind cotat la aproape 118 de dolari/baril, cel mai redus nivel din ultimele trei luni.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea