Stiinta & Tehnologie

#avertisment #malware #android #smartphone #rik ferguson # troieni

Pericol malware pentru smartphoneuri!

Programatorul Rik Ferguson , in acelasi timp si expert in securitate mobila, a lansat recent un avertisment catre toti posesorii de telefoane mobile inteligente recomandand ca acestia sa-si ia mai multe masuri de precautie pentru protejarea fata de pericolele online, scrie BBC.

Odata cu cresterea pietei de profil, pericolele care pandesc utilizatorii de smartphone-uri s-au inmultit si ele, spune expertul in securitate mobila.

De obicei, infractorii cibernetici profita de naivitatea multor utilizatori si realizeaza copii ale unor programe populare pe care le "doteaza" cu troieni .

Odata ajunsi pe telefoane, acesti troieni pot genera castiguri pentru infractori in mai multe moduri (sms-ul ar fi unul).

Potrivit Get Safe Online, o initiativa comuna a guvernului Britanic, politiei si industriei de telefonie mobila, terminalele cu sistem de operare Android par a fi cele mai expuse atacurilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea