Stiinta & Tehnologie

Panasonic vor sa creeze telefoane cu plasma

Daca pana acum credeam ca un telefon e "tare" daca are ecran OLED sau AMOLED, ne-am inselat, pentru ca inginerii de la Panasonic vor sa puna plasma pe telefoane.

Suna interesant, dar mai interesant este faptul ca acestia au planificat de multa vreme aceasta miscare, lucrand in secret de mai bine de zece ani la aceasta tehnologie.

Anunt oficial

Azi, compania Panasonic a facut publica dorinta de a incorpora ecrane miniaturizate de plasma atat in produsele lor, cat si in alte dispozitivie mobile.

Tehnologia din spatele lor este noua, se numeste "low-voltage" sau PDP si urmeaza sa fie folosita ca prin pas in dispozitivul Mobile TV anuntat de AT&T ce se va lansa in luna mai a acestui an.

OLED vs. Plasma

Mark Balsama, National Marketing Manager pentru Panasonic a declarat: "Peste mai bine bine de zece ani, inginerii Panasonic au lucrat in secret la un ecran subtire, usor, compact si de voltaj mic care sa fie incorporat in dispozitivele mobile. Speram sa incepem aceasta actiune din toamna. Aceste ecrane vor fi rivalele OLED pentru ca se bate pe aceleasi planuri de luminozitate , constrast si grosime, dar pot fi fabricate cu un buget mai mic."

Dar surpriza nu vine din partea lui Balsama, ci a noului vice -presedinte senior al companiei Panasoni, Robert Perry care a declarat: "Expertiza noastra asupra plasmelor si experienta pe termen lung in fabricarea de ecrane, ne dau incredere ca aceasta noua tehnologie va inlocui LCD-ul. Totodata sunt fericit sa anunt ca mini-plasmele vor deveni noile ecrane ale produselor HP, care au explusivitate timp de doi ani si vom incerca sa inlaturam tehnologia OLED.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea