Stiinta & Tehnologie

#anc #operator de telefonie mobila #telefon mobil #decodare

Operatorii trebuie sa decodeze telefoanele mobile

E posibil ca operatorii de telefonie sa fie obligati sa decodeze telefoane mobile din propriile retele.

Proiectul de decizie a fost lansat de Autoritatea Nationala pentru Comunicatii ( ANC ).

Decodare cu conditii

Decodarea unui telefon mobil nu se face oricum. Furnizorii de servicii de telecomunicatii vor fi obligati sa decodeze gratuit teminalele utilizatorilor, numai daca perioada minima obligatorie de ramanere in retea stabilita prin contract, s-a terminat. Totodata, decodarea se face doar daca utilizatorul o cere.

In varianta in care un utilizator doreste deblocarea inainte de sfarsitul perioadei minime prevazute in contract, furnizorul poate face deblocarea doar dupa achitarea diferentelor de pret sau a penalizarilor de reziliere specificate in contractul facut initial.

Cat dureaza decodarea?


Cei de la ANC au declarat ca deblocarea ar trebui sa se realizeze in maxim cinci zile lucratoare de la inregistrarea unei cereri in acest sens. Este obligatoriu ca operatorii sa informeze utilizatorul cu privire la costurile ce vor trebui suportate in situatia deblocarii terminalului inainte de implinirea perioadei pentru care a fost incheiat contractul.

"Am introdus portabilitatea, dar utilizatorul trebuie sa isi poata lua cu el nu doar numarul, ci si telefonul atunci cand alege serviciile unui alt furnizor. Pentru asta, operatorii trebuie sa asigure clientului deblocarea terminalului", a declarat Liviu Nistoran , presedintele ANC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea