Stiinta & Tehnologie

#opel #minicar #consum #corsa

Opel va produce un minicar pentru oras

Noua masina mica de oras de la Opel / Vauxhall va rivaliza cu Ford Ka sau Volkswagen Up si se va situa ca segment sub subcompacta Corsa, dupa cum a anuntat constructorul.

Opel a spus ca ar putea produce chiar si o versiune electrica a acestui minicar ce isi va face intrarea in Europa si "va fi un element important in strategia noastra de crestere."

Productia acestui model (cu numele de cod Junior), va începe in 2013 in fabrica Opel din Eisenach, Germania de Est, pe o linie de productie deja existenta. Opel este pregatit sa investeasca 90 milioane de euro (circa 120 milioane dolari) pentru a construi minicarul.

Varianta Opel Corsa cu 3 usi este produsa momentan la aceasta fabrica. Intr-o declaratie de presa, CEO-ul Nick Reilly a spus ca prin acest minicar, isi îndeplineste angajamentul de a extinde portofoliul de produse si de a aborda noi segmente.

Reilly sustine ca acest model elegant nou va fi mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil si va beneficia de "tehnologie inovatoare si de un design captivant." In comunicatul de presa se mai spune ca aceasta masina se adreseaza cumparatorilor care au nevoie de o masina de dimensiuni mici cu consum mic de combustibil in zonele urbane, dar nu sunt dispusi sa "compromita tehnologia, design-ul sau confortul."

 

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea