Stiinta & Tehnologie

#toyota #ft-ch #compact hibrid

OFICIAL: Toyota FT-CH - compactul hibrid frate cu Prius

Toyota a dezvaluit astazi la Detroit conceptul , o interpretare futurista a ceea ce urmeaza sa devina un nou hibrid de gata sa concureze cu .

Cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, Toyota a vrut sa demonstreze publicului ca se afla intr-o permanenta extindere a gamei de modele hibride. Drept dovada, niponii au expus americanilor, in premiera mondiala, un concept complet nou, botezat FT-CH .

Dupa cum probabil multi si-au dat seama, abrevierea CH vine de la compact hybrid, segmentul caruia i se adreseaza conceptul expus astazi. Se pare ca japonezii vor sa ofere publicului o alternativa mai ieftina si mai mica a sedanului Prius, conceptul achitandu-se cu brio de aceste sarcini.

Primele imagini tradeaza un design atragator, ceva mai incitant decat cel al fratelui mai mare, trasat de biroul de creatie Toyota ED2, din Nisa, Franta. Look-ul se adreseaza in primul rand publicului tanar, culoarea aprinsa a caroseriei si suprafata vitrata mare subliniind acest aspect. Creat in jurul ideii de spatiu interior, FT-CH este cu 560 de mm mai mic decat Toyota Prius si cu cateva zeci de kilograme mai usor. In aceste conditii japonezii promit o valoare a consumului mai redusa decat cea a fratelui mai mare si bineinteles un pret mai mic, fiind vorba de un alt segment.

Jim Lentz, seful Toyota SUA, a declarat ca, in prezent, constructorul japonez "dezvolta o familie pentru Prius cu scopul de a profita la maxim de avantajele brandului hibrid. Mai sunt si alte modele in plan iar conceptul FT-CH ar putea naste unul dintre ele".

Voci neoficiale sustin ca prototipul expus azi la Detroit ar putea da nastere in viitor mult vehiculatului gata sa se bata cu Honda CR-Z . Speculatiile sunt insa intarite de intentiile japonezilor de a lansa in viitorul apropiat inca opt modele hibride in familia Prius. Pe langa acestea, Toyota pregateste in 2012 un vehicul electric de serie si pana in 2015 un vehicul pe hidrogen de serie.

Cititi mai multe pe Automarket.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea