Stiinta & Tehnologie

#lichidare #saab #general motors

OFICIAL: Saab intra in lichidare

Desi GM a primit cateva oferte de ultim moment pentru salvarea Saab , americanii au hotarat sa trimita marca suedeza in lichidare .

Producatorul suedez Saab a fost pus astazi in lichidare, in ciuda ofertellor de ultim moment pe care General Motors le-a primit pentru constructorul nordic. Informatia a fost facuta publica de catre principalul sindicat al muncitorilor Saab.

"Consiliul de Administratie Saab a decis astazi sa lichideze compania. GM a facut inca un pas inspre eliminarea companiei", a declarat Stefan Loefven, seful sindicatului IF Metall, care are un reprezentant in CA al producatorului suedez.

Suedezii critica dur atitudinea GM, care confirmase in cursul zilei de astazi ca a primit mai multe oferte pentru vanzarea Saab: "Este un gest iresponsabil din partea GM sa mearga in doua directii, ambele urmarind insa aceeasi finalitate. Este de neinteles si absolut iresponsabil ca GM sa faca acest lucru fara sa analizeze serios cele cateva oferte pe care le-a primit pentru Saab", a declarat Loefven, citat de AFP.

Printre partile interesate de preluarea Saab s-au numarat producatorul olandez de supercar -uri Spyker sau un grup format dintr-o companie de invenstitii luxemburgheza si seful Formulei 1, Bernie Ecclestone. Purtatorul de cuvant al GM anuntase vineri ca GM continua in paralel atat procesele de lichidare a marcii, cat si analiza ofertelor pe care compania le primeste. Cu toate acestea, GM a angajat compania AlixPartners pentru a superviza si dirija operatiunile de eliminare a marciii suedeze.

Saab are angajate 3400 de persoane in Suedia, insa eliminarea marcii ar insemna automat stergerea a 8000 de locuri de munca in statul nordic, implicand aici muncitorii furnizorilor a caror activitate este legata direct si exclusiv de Saab. Este al patrulea brand la care americanii renunta din 2005 incoace, dar primul pentru care s-a decis lichidarea in detrimentul unei vanzari.

Articol in curs de redactare...

Cititi mai multe pe Automarket.ro     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea