Stiinta & Tehnologie

#renault-nissan #daimler ag #parteneri

Oficial: Renault-Nissan si Daimler AG sunt parteneri

Alianta nissan si Daimler AG au emis un comunicat de presa in aceasta dimineata cu privire la acordul de cooperare stabilit de cei doi producatorii auto, care include o participatie incrucisata intre cele doua parti.

Astfel, producatorii auto vor face schimb de tehnologie si capital pe toata durata cooperarii lor. Renault -Nissan va prelua 3,1 din capitalul grupului german, in timp ce Daimler va acceasi participatie  de 3.1% din Renault si 3.1% din Nissan.

Cele doua grupuri vor colabora la viitoarea generatie a modelelor Smart Fortwo si renault twingo, inclusiv la versiunile electrice, precum la extinderea a familiei Twingo. In 2013, succesorul lui Smart Fortwo si cel al lui Renault Twingo vor imparti aceeasi platforma si vor avea tractiune spate.

Colaborarea se va extinde si la nivelul dezvoltarii unor proiecte viitoare, in segmentul autoursmelor si a vehiculelor comerciale usoare. Aceasta include:

- schimbul de tehnologie si dezvoltare a motoarelor diesel si pe benzina din Alianta Renault-Nissan, pentru a fi utilizate in gama Renault Twingo si adaptate si modificate cu, caracteristicile Mercedes-Benz pentru noua generatie de autoturisme premium.

- utilizarea motoarelor pe benzina si diesel provenind de la Daimler la Infiniti, divizia de lux a Nissan Motor Company.

- utilizarea motoarelor diesel si a transmisiilor Aliantei Renault-Nissan pe Mercedes-Benz Vito.

"Acest acord va extinde colaborarea noastra strategica si va da plus valoare Aliantei Renault-Nissan si Daimler, de vreme ce vom extinde si consolida oferta noastra de produse, vom utiliza eficient toate resursele disponibile si vom dezvolta tehnologii inovatoare necesare in urmatorii 10 ani"
, a declarat Carlos Ghosn, presedintele Aliantei Renault-Nissan.

Comitetul de cooperare care va lua deciziile il va avea in frunte pe Carlos Ghosn (Renault-Nissan) si Dieter Zetsche (Daimler).


Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea