Stiinta & Tehnologie

#crossover urban #juke #nissan

OFICIAL: Nissan Juke, nonconformism de serie

Nissan a prezentat oficial noul , un cu forme curajoase si neobisnuite care vrea sa duca mai departe succesul pe care l-a avut Qashqai in Europa.

Nissan a prezentat oficial crossover-ul compact Juke , modelul de serie derivat din conceptul Qazana, prezentat la saloanele auto importante in cursul anului trecut. Cu un design inedit, cu dimensiuni reduse si cu un comportament care, spun cei de la Nissan, combina veleitatile unui SUV cu abordarea dinamica a unei masini sport , noul Juke se pozitioneaza in gama Nissan in segmentul compact, deasupra lui Micra (aproape patru metri in lungime, 1765 mm in latime, 1.570 mm in inaltime si un ampatament de 2.5 metri).

DESIGN

Noul Nissan Juke imprumuta o mare parte dintre liniile curajoase ale conceptului Qazana, preluand de asemenea elemente de design de la restul actualei game Nissan, cum sunt stopurile derivate din cele ale lui 370Z. Oficialii Nissan spera ca noul lor model sa atraga clientii europeni care s-au saturat de hatchback-urile traditionale si incearca sa evadeze din clasic prin forme atractive si indraznete. Blocurile optice fac parte dintr-un ansamblu neobisnuit si sunt impartite in doua distincte, combinand pozitionarea clasica, in stanga si dreapta grilei, cu una nonconformista, in partile laterale ale capotei. Nissan ofera noua culori la lansarea modelului, clientii urmand sa aleaga nuanta care se potriveste cel mai bine ritmului lor urban de viata.

"Este o masina incapatoare, dar compacta, robusta, dar dinamica si practica, dar ludica. Acestea sunt calitati care par sa se contrazica una pe alta, insa se alatura in Juke pentru a crea o masina unica originala"
, este caracterizarea pe care oficialii Nissan i-o fac noului lor model.

Daca la exterior vorbim de o masina cu forme neobisnuite, interior revine cu picioarele pe pamant, exceptia fiind facuta de consola centrala interesanta care se potriveste cu liniile moderniste ale caroseriei.

"Nissan a prins preferintele unei anumite parti a publicului european atunci cand a lansat Qashqai si am muncit enorm sa implementam aceeasi filosofie de piata si pentru noul Juke pentru a fi siguri ca ne ridicam la inaltimea asteptarilor clientilor din Europa"
, sustine Simon Thomas, vicepresedintele de marketing si vanzari Nissan Europe.

MOTORIZARI

Noul Nissan Juke beneficiaza de aportul a doua motoare pe benzina si de unul diesel. Vorbim in primul rand de unitatea de 1.6 litri aspirata normala de 117 CP, dar si de o versiune turbo a acesteia care ajunge la 190 CP si 240 Nm. Al treilea motor este o unitate 1.5 dCi diesel common-rail care dezvolta 110 CP si 240 Nm. La capitolul transmisii , Nissan ofera fie una manuala cu sase trepte, fie una automata cu cinci rapoarte, in functie de model. In plus, pentru versiunea 4x4 pe benzina de 190 CP, Nissan ofera o versiune imbunatatita a cutiei cu transmisie variabila continua XTronic (sase trepte, cu posibilitate de comanda manuala).

Juke este disponibil atat in versiune cu tractiune fata , cat si in varianta 4x4, sistemul AWD electronic beneficiind acum de o tehnologie noua a distributiei cuplului care are rolul de a imbunatati agilitatea si de a reduce subvirarea.

PRODUCTIE/LANSARE

Noul model va fi construit de Nissan in Japonia si Marea Britanie, la fabricile din Oppama si Sunderland, constructorul nipon vizand comercializarea a 150.000 de unitati anual. "Piata noastra de baza va fi Europa. Credem ca vom vinde intre 60 si 70% din masini aici", sustine Colin Dodge, vicepresedintele executiv Nissan, acesta sustinand ca modelul japonez se adreseaza unui public-tinta format din barbati cu varste intre 30 si 40 de ani.

Juke va fi prezentat in fata presei in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Geneva, in 2 martie, urmand sa fie lansat pe pietele europene in primavara acestui an.

Cititi mai multe pe Automarket.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea