Stiinta & Tehnologie

#volkswagen #touareg #suv

OFICIAL: Iata noul Volkswagen Touareg!

Volkswagen a prezentat oficial fotografiile oficiale ale celei de-a doua generatii Touareg . Noul model preia liniile Golf si le aplica la scara mare. Marea noutate: Touareg e acum si hibrid!

Volkswagen a prezentat astazi oficial modelul care va duce mai departe traditia SUV-urilor marcii, inceputa in 2002. Desi la inceput era privit ca o ciudatenie intr-o gama care parea completa, Touareg s-a impus foarte repede pe piata, reusind sa acopere un gol pe care sefii Volkswagen au marsat ajutandu-se de eleganta si imaginea semi-premium a modelului lor. Ei bine, principalul contracandidat al lui X5 si ML revine in forta cu o generatie care spera sa egaleze macar cele 500.000 de exemplare Touareg vandute de Volkswagen pana acum.

DESIGN

La exterior, noul Touareg ramane fidel principiilor de design care l-au consacrat, aratand ca oamenii de creatie ai grupului Volkswagen au dorit sa semneze o evolutie normala a actualului model in dauna unei revolutii care ar fi dus SUV-ul german pe un teren minat. Liniile sunt insa mai dinamice, mai pline de forta, partea frontala fiind imprumutata de la fratii mai mici Golf, Polo si Scirocco, cu blocuri optice care se intind in continuarea grilei. Stampila care il individualizeaza pe Touareg in fata restului gamei este reprezentata de jocurile din interiorul blocurilor optice, designerii germanilor profitand la maximum de dimensiunile generoase oferite de aceste elemente ale lui Touareg pentru a incadra farurile intr-un patrulater LED. In partea posterioara, stopurile par o evolutie a celor de pe Golf, marea modificare de aici fiind reprezentata de aparitia terminatiilor laterale ale sistemului de evacuare.

INTERIOR/TEHNOLOGIE

In interior, noul Touareg este burdusit cu tehnologie de ultima generatie, sistemele completand un habitaclu care se mentine in limitele clasice Volkswagen. Inginerii germani au dotat noul Touareg cu un sistem de camere care permit observarea in timp real a elementelor din jurul masinii la manevrele de parcare, cu un pachet de setare automata a fazei lungi/fazei scurte, cu un pachet GPS cu monitor de 6.5 inch acompaniat de hard-disk propriu, si cu un sistem de climatizare pe patru zone. Dotarile tehnice ale lui Touareg 2 continua cu o serie de suspensii pneumatice de ultima generatie si mai ales cu transmisia automata cu opt trepte disponibila in versiunea standard.

VERSIUNE HIBRIDA

Noua generatie a modelului german scapa de nu mai putin de 208 kilograme in versiunea de baza, cea mai spectaculoasa aparitie fiind semnata insa de cea a trenului de propulsie hibrid care combina motorul V6 turbo pe benzina de 333 de cai putere cu o unitate electrica de 47 de cai pentru a ajunge la un total rezonabil de 380 CP si 580 Nm. Motorul electric este asezat de inginerii germani intre cutia automata cu opt rapoarte si unitatea pe benzina, acesta avand capacitatea de a muta singur din loc noul Toureg si de a-l plimba in mod 100% electric pana la 50 de kilometri pe ora. In aceste conditii, Touareg Hybrid afiseaza un consum mediu mixt de 8.2 litri/100 km si o cifra a emisiilor de 193 grame CO2/km.

Touareg Hybrid (380 CP, 580 Nm) - consum mediu 8.2 litri/100 km, emisii 193 grame CO2/km. 0-100 km/h in 6.5 secunde, viteza maxima 240 km/h.

MOTOARELE CLASICE

Clientii mai putini orientati spre ecologie se vor putea multumi in continuare cu o gama completa de unitati pe benzina si diesel care porneste de la motorul V6 FSI de 280 CP, trece la diesel prin motorul V6 3.0 TDI de 240 CP dotat cu Start&Stop in standard si ajunge la un motor nou pentru Volkswagen, V8 TDI de 4.2 litri de 340 CP, pe care l-am regasit acum doua luni pe noua generatie a lui Audi A8. Volkswagen renunta astfel oficial la motoarele V10 si W12 regasite pe generatia anterioara, care nu mai faceau fata rigorilor ecologice ale vremii.

Touareg V6 FSI (280 CP, 360 Nm) - consum mediu 9.9 litri/100 km, emisii 236 grame CO2/km.
Touareg V6 TDI (240 CP, 550 Nm) - consum mediu 7.4 litri/100 km, emisii 195 grame CO2/km.
Touareg V8 TDI (340 CP, 800 Nm) - consum mediu 9.1 litri/100 km, emisii 239 grame CO2/km.

LANSARE

Noua generatie Touareg va fi prezentata de Volkswagen in 2 martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, acolo unde Porsche va aduce la randul sau noul Cayenne, model creat pe aceeasi platforma ca SUV-ul VW. Touareg va putea fi comandat la dealerii europeni incepand cu luna aprilie, preturile modelului urmand sa fie anuntate dupa lansarea oficiala.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea