Stiinta & Tehnologie

#honda #cr-z #hibrid #coupe

OFICIAL: Honda CR-Z de serie debuteaza la Detroit

Constructorul japonez a dezvaluit astazi la Detroit versiunea de serie a coupe-ului hibrid . Acesta beneficiaza de un in paralel, care ii ofera 124 de cai si 174 de Nm.

Honda a dezvaluit in cadrul salonului Auto de la Detroit modelul pe care fanii l-au asteptat indelung: versiunea de serie a coupe-ului hibrid www. acasa.ro/ www. acasa.ro/cr-z" title="cr-z">cr-z " title="cr-z">CR-Z . Modelul cu patru locuri combina avantajele unui propulsor hibrid cu o transmisie manuala cu sase trepte.

Designul coupe-ului nu s-a schimbat foarte mult, sportivitatea fiind subliniata de linia joasa a plafonului, de eleronul posterior, de profilul dinamic si de luminile LED, folosite pentru prima data pe un vehicul Honda de serie.

Sub capota se afla un sistem hibrid IMA, alcatuit dintr-un motor pe benzina cu patru cilindri, de 1.5 litri, asistat de un propulsor electric, care aduce un aport de 14 cai putere si un cuplu motor de 78 Nm. In aceste conditii, CR-Z totalizeaza 124 de cai putere si un cuplu motor de 178 Nm, resimtit inca de la 1500 de rotatii, adica aceleasi resurse de care fanii Honda s-au bucurat pe Civic-ul echipat cu motor pe benzina de 1.8 litri.

O noutate pentru sofer va fi insa sistemul de condus cu trei moduri, care modifica raspunsul acceleratiei, directiei si a timpului de functionare a motorului. Soferul poate oscila astfel intre un mod economic si unul mai sportiv.

Desi imparte unele componente cu Insight, CR-Z vine cu un sasiu propriu si o structura caracteristica. Comparativ cu Insight, CR-Z are un ampatament mai mic cu 115 mm si o lungime mai redusa cu 295 mm. In aceste conditii, si masa totala scade cu 44 de kilograme.

Versiunea europeana a coupe-ului hibrid CR-Z va debuta in luna martie la Salonul Auto de la Geneva, primele exemplare urmand sa apara pe strazile europene in vara acestui an.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea