Stiinta & Tehnologie

#megane #coupe #renault

OFICIAL: Acesta este noul Renault Megane CC!

Renault a publicat astazi primele fotografii si informatii oficiale legate de noua versiune coupe-cabrio a lui Megane . Noutatea absoluta: plafonul segmentat vitrat.

Renault a prezentat primele imagini oficiale ale lui Megane CC , cel de-al saselea membru al noii game compacte a francezilor. Acest model are un aspect deosebit, care imbina eleganta unui coupe cu senzatiile oferite de un cabrio. Noul Megane 3 CC se va baza pe elementele de succes ale predecesorului sau, care au fost imbunatatite pe cat posibil de cei de la Renault. Astfel, acoperisul pliabil este realizat din sticla si ofera o panorama aproape completa a cerului si a tuturor elementelor inconjuratoare, chiar si atunci cand acoperisul hardtop este inchis. Scopul acestui plafon special este de a le arata tuturor ca Renault Megane CC este un cabriolet, chiar si atunci cand este folosit in configuratia coupe.

Odata cu noul acoperis retractabil din sticla, care pare sa ii apartina unui concept, Renault implementeaza si prima sa transmisie cu dublu-ambreiaj, intitulata EDC. Acronimul EDC inseamna Efficient Dual Clutch si va fi utilizat pentru toate transmisiile de acest gen din gama Renault. Aceasta transmisie ofera emisii de CO2 mai scazute si un consum de carburant redus in comparatie cu echivalentul sau manual. Totodata, schimbarile treptelor sunt realizate extrem de rapid si de lin, iar noua transmisie raspunde instant la cerintele soferului.

Renault ofera noul Megane 3 CC alaturi de trei motoare pe benzina si trei diesel-uri. Versiunea otto entry-level a lui Megane CC este reprezentata de un motor de 1.6 litri cu 16 supape care ofera 110 CP si este cuplat unei transmisii manuale cu sase trepte. Cel de-al doilea motor din gama otto a lui Megane CC este noul TCe 130, care ofera 130 CP gratie supraalimentarii cu o turbina si este cuplat unei transmisii manuale cu sase trepte. Varful gamei otto pentru Megane 3 CC este reprezentat de un motor de 2.0 litri cu 16 supape care ofera 140 CP.

Gama de motorizari diesel pentru noul Megane 3 CC este compusa din trei motoare, toate respectand normele Euro 5. Versiunea entry-level, care ofera 110 CP, este oferita alaturi de noua transmisie EDC sau de o cutie de viteze manuala cu sase trepte. Cel de-al doilea motor diesel oferit pentru Megane CC ofera 130 CP si este cuplat unei transmisii manuale cu sase trepte, pe cand varful gamei ofera 160 CP si este cuplat tot la o transmisie manuala cu sase rapoarte.

Noul Renaul Megane CC va debuta la Salonul Auto de la Geneva din luna martie si va fi afisat ulterior si la reprezentanta Renault de pe Champs-Elysees. Megane CC este fabricat alaturi de Scenic si Grand Scenic la fabrica Douai din Franta. Acesta beneficiaza de experienta castigata inca de la debutul programului Megane, inclusiv din asamblarea generatiei precedente a lui Megane CC. Noul Coupe-Cabriolet de la Renault va fi disponibil incepand cu aceasta primavara.

Vezi toata galeria foto cu Noul Renault Megane CC

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea