Stiinta & Tehnologie

Oamenii nu recicleaza telefoanele mobile

Esti foarte saritor atunci cand vine vorba de reciclat si de salvat planeta, dar se prea poate sa nu fi facut un pas mic pentru ati ajuta Pamantul.

Este vorba despre telefonul tau mobil, care lasand la o parte faptul ca este o ustensila de consumat curent, nu este nici reciclat cum trebuie.

Cum sta treaba

Uite asa s-a realizat un studiu la nivel global care s-a facut public de catre compania Nokia si care arata ca doar 3% din populatie recicleaza telefoanele mobile, chiar daca acestea au devenit dispozitive vechi care zac neutilizate prin casa. Sondajul arata ca trei din patru persoane nici macar nu se gandesc sa recicleze dispozitivele iar aproape jumatate dintre respondenti nu stiau ca reciclarea telefoanelor mobile este posibila.

Pentru acest studiul au fost intervievate 6500 de persoane din 13 tari printre care se numara Finlanda, Germania, Italia, Rusia, Suedia, Regatul Unit , Emiratele Arabe Unite , SUA, Nigeria, India, China, Indonezia si Brazilia. Prin aceast sondaj Nokia a dorit sa afle mai multe despre atitudinile si comportamentul consumatorilor privind reciclarea si sa ii informeze pe acestia despre existenta programelor de preluare a produselor si despre eforturile de a creste procentajul de reciclare a dispozitivelor mobile neutilizate.

Concluzii...

"Studiul demonstreaza clar ca, atunci cand isi incheie ciclul de viata, foarte putine terminale mobile sunt reciclate. Multe persoane nici nu stiu ca aceste dispozitive mobile invechite care zac in sertare pot fi reciclate si nu stiu nici cum sa procedeze in acest caz. Nokia depune eforturi intense pentru a usura acest proces, oferind informatii ample si extinzand programul global de preluarea a dispozitivelor iesite din uz. Daca toti cei 3 miliarde de utilizatori la nivel global ar inapoia cel putin un dispozitiv mobil , s-ar economisi 240.000 de tone de materiale neprelucrate si s-ar reduce efectul de sera cu o cantitate a emisiilor egala cu cea generata de 4 milioane de autoturisme. Daca suntem uniti, actiunile noastre individuale imbinate pot avea un impact considerabil", declara Markus Terho, Director of Environmental Affairs, Markets la Nokia.

Concluziile studiului nu sunt tocmai imbucuratoare deoarece acestea scot in evidenta faptul ca, desi in medie fiecare persoana a detinut de-a lungul vietii aproximativ 5 telefoane, foarte putine dintre acestea sunt reciclate dupa abandonarea lor. Doar 3% dintre respondenti si-au dus vechiul telefon la reciclare. Asa ca de vrei sa ajuti cumva planeta nu-ti mai lasa telefonul in sertare ci recicleaza-l...

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea