Stiinta & Tehnologie

#nokia #samsung #sony ericsson #telefon mobil #incarcator ecologic

O2 lanseaza un incarcarcator ecologic de telefon mobil

Operatorul de telefonie mobila O2 din Anglia lanseaza un incarcator ecologic pentru telefonele mobile.

Din spusele lor, acest dispozitiv va reduce consumul de energie cu pana la 70%.

Pentru toate mobilele

Dispozitivul se numeste O2 Universal Charger si a fost construit sa se potriveasca cu aprope toate marcile mari de telefoane mobile de pe piata.

In prezent incarcatorul vine cu mufe pentru telefoanele Nokia, Samsung si Sony Ericsson ca la inceputul anului viitor terminalele BlackBerry si iPhone sa poate beneficia si ele de acest incarcator .

Acest dispozitiv va reduce consumul de energie cu pana 70% fata de incarcatoarele normale care vin la pachet cu telefoanele mobile.

Cum se face?

De obicei atunci cand bateria unui telefon a fost complet incarcata, un terminal lasat in priza consuma in continuare curent. Noul incarcator ecologic are un sistem de control a curentului electric si opreste alimentarea catre telefonul mobil.

Acest lucru se intampla si atunci cand bateria s-a incarcat complet si asta in conditiile in care incarcatorul a fost lasat in priza. Totodata, producatorii au rezolvat si pierderea de caldura care vine cu un incarcator normal.

Dispozitivul este disponibil in magazinele O2 din Anglia la pretul de 14,99 lire sterline. Daca este achizitionat cu un telefon O2, pana la sfarsitul anului, acesta costa doar 7,49 lire sterline.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea