Stiinta & Tehnologie

#dacia duster #dacia #duster

O reclama la Dacia Duster, contestata in Franta

O reclama la noul SUV Dacia Duster din Franta a facut subiectul unei plangeri din partea ONG-ului ecologist Agir pour l'Environnement. Astfel, autoritatile franceze au solicitat grupului Renault sa retraga reclama considerata mincinoasa, in care Dacia Duster este caracterizat ca fiind un model "respectuos cu mediul".

Autoritatile au declarat ca emisiile de dioxid de carbon ale Daciei Duster sunt de 159 de grame pe kilometru in versiunea 4X2 si de 172 de grame pe kilometri in versiunea 4X4, ceea ce depaseste media franceza actuala, de 133 de grame pe kilometru.

Astfel, juriul pentru deontologie in publicitate a apreciat ca reclama este "de natura sa induca in eroare utilizatorii de internet si incalca prevederile Recomandarii pentru dezvoltare durabila a ARPP (Autoritatea pentru reglementarea publicitatii - n.red.)".

In aceasta situatie, noul slogan "Mai respectuos cu mediul, la un pret nemaivazut" a fost declarat mincinos, iar juriul a solicitat suspendarea campaniei publicitare pentru modelul Duster, conform portalului cartech.fr.

Totusi, juriul, care controleaza reclamele din perspectiva drepturilor consumatorilor, a admis insa ca, tinand cont de pret, Dacia Duster ramane "un 4X4 diesel de familie bine pozitionat in ceea ce priveste emisiile de noxe si ca motorizarile dCi se disting prin emisiile scazute", mai mici decat cele ale altor modele precum volkswagen tiguan, Ford Kuga sau chiar Lada Niva GPL, aflata in aceeasi categorie de pret.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea