Stiinta & Tehnologie

#masina #placuta de inmatriculare #shanghai

O placuta de inmatriculare in Shanghai, mai scumpa decat o masina

Nu mai este niciun secret pentru nimeni ca Shanghai este unul dintre cele mai aglomerate orase cand vine vorba de traficul rutier. Iar pe langa aceasta sufocare urbana, locuitorii au parte si de cele mai exclusiviste ... placute de inmatriculare .

Astfel, placutele de inmatriculare private, acelea care pot fi cumparate doar prin licitatie, au ajuns sa coste in Shanghai mai mult decat o masina. De exemplu, la prima licitatie din acest an au fost scoase la licitatie circa 8.000 de numere pentru care s-au inghesuit peste 18.000 de doritori. Pretul mediu al unei placute de inmatriculare private in Shanghai a ajuns sa costa de 5.617 dolari, mai mult decat unele modele de masini prezente pe aceasta piata.

Autoritatile din Shanghai vor sa scoata la licitatie circa 8.000 de placute pe luna, insa numarul lor ar putea scadea in perioada urmatoare, deoarece se doreste limitarea inmatricularilor in vederea unui trafic "respirabil", in conditiile in care in orasul chinez se va deschide din mai World Expo 2010 .

Piata auto chineza a ajuns in 2009 sa fie cea mai mare din lume si se estimeaza o crestere si pentru anul acesta, pana la un total de 15 milioane de masini.

Cititi mai multe pe Auto.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea