Stiinta & Tehnologie

#optimizare #optimizare seo #seo

Nu lasa pe maine, optimizarea SEO pe care o poti face azi

In momentul in care detii un magazin online, trebuie sa muncesti mult mai mult pentru a avea succes decat daca ai avea un magazin fizic. In magazinul fizic, clientii intra doar pentru ca il vad si in functie de zona in care este amplasat, zilnic pot trece prin dreptul sau mii de potentiali clienti. In schimb, pentru ca un magazin online sa fie vizibil, trebuie sa apelati la diferite instrumente de marketing online.

 

Daca sunteti la inceput si nu aveti deloc experienta in ceea ce priveste administrarea unui magazin online, nu este nici o problema. Veti invata pe parcurs tot ceea ce este necesar. Insa, ca prim pas va recomandam sa apelati la specialistii in domeniu SEO. Probabil o sa va intrebati ce este SEO. Este prescurtatea de la Search Engine Optimization (Optimizare pentru Motoarele de Cautare). Cum ajuta aceasta magazinul vostru online? Il scoate in evidenta si il aduce in topul rezultatelor pentru cautarile unei anumite nise.

Sa spunem ca aveti un magazin online care comercializeaza rechizite scolare. Probabil va asteptati ca fiind perioada de inceput de an scolar, sa va creasca vanzarile. Insa nu se intampla acest lucru si abia daca aveti una sau doua comenzi pe zi. Unde ati gresit? Nu ati optimizat site-ul. Pentru ca potentialii clienti sa ajunga la voi, site-ul vostru trebuie sa fie in primul rand „placut” pentru Google. Ce inseamna acest lucru? Va trebui sa va asigurati ca site-ul se incadreaza in standardele impuse de motorul de cautare.

In primul rand, aspectul magazinului online. Trebuie sa aveti o interfata usor de accesat de catre vizitatori, culorile sa fie placute, scrisul sa fie lizibil, site-ul sa se adapteze automat oricarui tip de dispozitiv, indiferent daca vorbim de telefon, laptop, tableta. Meniul este extrem de important pentru un site si mai ales pentru un magazin online, iar produsele trebuie asezate pe categorii si subcategorii pentru a fi gasite mai usor.

Insa, acesta este abia primul pas si cel mai simplu de realizat. Fiecare categorie si fiecare produs vor trebui sa aiba o descriere atractiva si scrisa in asa fel incat potentialii clienti sa ajunga la acel produs. Si munca abia incepe, pentru ca optimizarea SEO inseamna mult mai mult decat atat. Daca va doriti rezultate vizibile si care sa se mentina in timp, va recomandam sa contractati servicii SEO de la Doctor SEO.

Specialistii in domeniu va vor „consulta” site-ul si va vor „prescrie” cel mai bun plan de atac pentru a avea rezultatele dorite. Nu va fi o munca usoara si nici rapida, pentru ca optimizarea SEO necesita rabdare, daca vreti ca rezultate sa se mentina in timp. Insa, ascultand sfaturile specialistilor de la Doctor SEO, pe zi ce trece veti observa din ce in ce mai multe comenzi, iar site-ul va capata vizibilitatea pe care o doreati de la inceput.

Si in scurt timp, veti incepe sa vreti mai mult: veti tinti podiumul rezultatelor, veti dori sa ajungeti pe prima pagina Google si sa depasiti concurenta. Este in regula sa va doriti acest lucru, iar cu ajutorul potrivit de la Doctor SEO, visul vostru va deveni realitate!

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea