Stiinta & Tehnologie

#mini #countryman #bavaria #bmw

Noul MINI Countryman deschide portile la Automobile Bavaria

Automobile Bavaria Group lanseaza la data de 19 septembrie cel de-al patrulea membru al familiei MINI – MINI Countryman . Totodata, importatorul BMW si MINI in Romania organizeaza un eveniment special pentru clientii si potentialii sai clienti in week-endul 18 -19 septembrie 2010 la showroom-urile sale din Bucuresti (Automobile Bavaria Baneasa), Constanta ( Bavaria Motors ), Sibiu (Contempo Cars Sibiu) si Targu Mures (Autotransilvania Targu Mures).

Acestia vor beneficia de oferte speciale pentru masini noi si rulate, accesorii auto si lifestyle, intr-o atmosfera relaxanta in care vor putea totodata participa la tombola si concursuri interactive cu premii surpriza. Copiii sunt si ei asteptati, avand o zona dedicata lor, cu o serie de activitati specifice.

Revenind la noul MINI Countryman , acesta se defineste prin numarul 4 si aduce multe premiere importante pentru marca : este primul model care dispune de tractiune integrala ( ALL4 ), de patru usi, o deschidere larga a hayonului si are o lungime de peste patru metri.

Noul model aduce si multe inovatii tehnologice. Printre acestea se remarca solutia de conectare la internet MINI Connected care permite folosirea unei serii de aplicatii speciale in masina, precum Web Radio, comunicare cu Twitter sau livrare de stiri printr-un reader RSS. MINI Countryman va fi disponibil in cinci variante de motorizari, trei pe benzina si doua diesel.

Cele mai puternice propulsoare (Cooper D, patru cilindri in linie - 112 CP si Cooper S, patru cilindri in linie - 184 CP) pot fi echipate si cu sistemul de tractiune integrala ALL4. Un diferential central multidisc variaza distributia puterii intre puntea fata si cea spate. In conditii de condus normal, pana la 50 % din puterea de transmisie este directionata catre puntea spate, iar in situatii extreme aceasta poate ajunge pana la 100%.

Efectul este o interpretare noua a manevrabilitatii exceptionale pentru care MINI a devenit faimos. Cele mai eficiente motorizari din gama (One D si Cooper D) ofera un nivel de emisii de numai 115 g CO2/ km la o putere de 90 CP, respectiv 112 CP. Noul model ofera si o serie de solutii care sa imbunatateasca ergonomia, precum sistemul MINI Central Rail care permite montarea unor serii de dispozitive pentru depozitare si pentru alte destinatii pe un sistem amplasat central, transversal, in habitaclu.

La capitolul functionalitate, noul Countryman se remarca si prin spatiu generos pentru patru pasageri si un volum de portbagaj de 350 litri care poate fi extins prin rabatarea scaunelor spate pana la 1.170 litri.

Pretul de inceput este de 21.142 Euro cu TVA pentru versiunea MINI One care dezvolta 98 CP cu un motor pe benzina de patru cilindri.

 

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea