Stiinta & Tehnologie

#captiva #chevrolet #noul #suv

Noul Chevrolet Captiva, in premiera la Paris

Noul suv chevrolet captiva va fi prezentat in premiera la Salonul auto de la Paris, avand un nou design in partea din fata, o serie de detalii interioare optimizate si o noua gama de motoare si transmisii.

Captiva va fi unul dintre cele patru modele Chevrolet prezentate in premiera in cadrul acestui eveniment.
Captiva reprezinta modelul SUV sport veritabil de la Chevrolet, cu un nou stil dinamic si un nou sistem de tractiune integral. Noul Chevrolet Captiva pastreaza avantajele oferite de dispunerea flexibila, tip amfiteatru, a celor trei randuri de scaune, care permit transportarea a pana la sapte pasageri.

Modelul Chevrolet Captiva si-a atras numerosi fani prin designul sau exterior inca de la lansarea sa in 2006, iar noua generatie aduce o imbunatatire a acestuia. Privind noul Chevrolet  Captiva din fata se remarca, un numar de trasaturi distinct: capota motorului cu o forma noua, sculpturala si ascutita, o noua grila a radiatorului, de dimensiuni mai mari, prevazuta cu doua prize de aer, sigla Chevrolet amplasata in mijloc, semnalizatoarele integrate in oglinzile retrovizoare exterioare.

Schimbari majore exista sub noua capota a modelului Chevrolet Captiva, cu nu mai putin de patru motoare noi puternice, echipate standard cu o noua gama de transmisii manuale sau automate, cu sase trepte de viteza. Noua gama de motoare Chevrolet, care include doua unitati pe benzina (de 2,4 litri si 3 litri) si doua variante turbodiesel (2,2 litri), integreaza numeroase tehnologii avansate pentru obtinerea unu echilibru optim intre performanta si consum redus de carburant.

Prin introducerea noului motor pe benzina V6, cu o cilindree de 3 litri si o putere de 258 CP, prevazut cu sistem de injectie directa si sincronizare variabila a supapelor, noul Chevrolet Captiva va fi unul dintre cele mai puternice SUV-uri compacte de pe piata, iar noile unitati diesel de 2,2 litri, prevazute cu turbocompresor si sistem de injectie common rail vor dezvolta o putere de 163 sau 184 CP. Unitatea pe benzina de 2,4 litri, cu doi arbori cu came in chiulasa si sincronizare variabila a supapelor completeaza noua gama de motoare, dezvoltand o putere nominala de 171 CP. Atat motoarele turbodiesel de 2,2 litri, cat si varianta pe benzina de 2,4 litri pot fi comandate cu tractiune pe puntea fata si tractiune integrala.

Sasiul noului Chevrolet Captiva a fost revizuit pentru a spori dinamismul autovehiculului, pentru a imbunatati performantele in viraje, caracteristicile antiruliu si cele ale suspensiei. Modelul Chevrolet  Captiva ofera un nivel optim de siguranta prin intermediul sistemelor standard de control electronic al stabilitatii (ESC), control al tractiunii (TCS) si de asistare la franare (BAS), precum si al airbagurilor frontale, laterale si de tip cortina.

La bordul noului Chevrolet  Captiva, soferul si ceilalti pasageri se vor bucura de un spatiu interior generos, cu spatii de depozitare printre cele mai apreciate din clasa sa si cu doua configuratii ale scaunelor: 5 sau 7 scaune.
Noul interior optimizat al modelului Captiva este prevazut cu o serie de noi finisaje si materiale, inclusiv noile tapiterii ale scaunelor si elementele decorative interioare, cu un aspect de lux si o textura placuta la atingere. Inginerii de design au utilizat in mod eficient cateva dintre elementele intalnite la alte modele noi Chevrolet, precum lumina de fundal de culoarea ghetii cu nuanta albastra si designul curbat al plansei de bord care se intinde inspre usile soferului si pasagerului fata, creand o senzatie de cabina dubla.

Noul Chevrolet Captiva este echipat cu sistemul de asistare la pornirea in rampa, care previne alunecarea in spate a autovehiculului la pornirea in rampa si o frana de parcare electrica, care asigura un spatiu suplimentar pentru depozitarea mai multor articole in consola centrala, inclusiv doua suporturi pentru pahare de 1 litru.

Sistemul audio al noului Captiva include o mufa Aux-in, port USB si conexiune Bluetooth. In plus, pasagerii se vor bucura de o experienta audio deosebita gratie tehnicii acustice imbunatatite care reduce zgomotul cauzat de drum, vant si motor. Modelul Captiva poate fi comandat cu un sistem de navigatie cu ecran tactil si camera video pentru mers inapoi in vederea asistarii la parcare.

Lansarea in Europa a noului Chevrolet Captiva este prevazuta pentru primavara anului 2011.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea