Stiinta & Tehnologie

#nokia #yahoo! #servicii web integrate #parteneriat

Nokia si Yahoo! vor oferi servicii web integrate utilizatorilor

Yahoo! si Nokia au anuntat o alianta strategica globala pentru extinderea accesului la serviciile online de top ale celor doua companii si pentru a oferi oamenilor experiente care le permit sa ramana conectati la lumea lor si la cea exterioara.

Alianta strategica globala permite liderilor din industrie sa isi valorifice atuurile in domeniul serviciilor de e-mail, mesagerie instantanee , harti si navigatie ce pot fi accesate de pe PC-uri si terminale mobile.

In urmatorii cinci ani

In continuarea colaborarii de peste cinci ani, Nokia si Yahoo! isi vor valorifica avantajele in domeniul serviciilor de e-mail, mesagerie instantanee, harti si navigatie, pentru a oferi consumatorilor acces la experiente de top de pe PC-uri si dispozitive mobile. Ca parte a aliantei Nokia va fi furnizor global exclusiv al serviciilor de navigatie si harti pentru Yahoo!, iar Ovi Maps va fi integrat in site-urile Yahoo!, sub brandul "powered by Ovi", iar Yahoo! va deveni furnizor global exclusiv al serviciilor Nokia Ovi Mail si Ovi Chat sub brandul "Ovi Mail / Ovi Chat powered by Yahoo!"

Totodata, cele doua companii doresc sa lucreze la unificarea numelor de utilizatori in cadrul serviciilor oferite, incepand cu posibilitatea folosirii de catre consumatori a numelor de utilizatori Ovi pe anumite site-uri Yahoo!, pentru accesarea facila a continutului si serviciilor online de care au nevoie.

Alte detalii

Companiile isi vor valorifica avantajele in ceea ce priveste distributia globala si recunoasterea brandului in randul consumatorilor. Nokia si Yahoo! estimeaza ca anumite servicii sub brand comun vor deveni disponibile din a doua jumatate a acestui an, anticipand ca serviciile vor fi disponibile la nivel global in 2011.

"Scopul acestei aliante este acela de a oferi experiente de utilizare superioare, atat online cat si pe telefonul mobil", a declarat Olli-Pekka Kallasvuo, CEO , Nokia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea