Stiinta & Tehnologie

#nokia #ovi store #romania

Nokia Ovi Store, oficial deschis romanilor

Nokia Romania anunta lansarea Ovi Store pe piata locala, permitandu-le utilizatorilor romani sa se bucure de o gama larga de aplicatii captivante si sa descarce continut local pentru terminalele lor.

Romanii se alatura astfel celor 90% dintre utilizatorii de telefoane mobile Nokia care pot beneficia de continutul Ovi Store in limba materna si celor 80% din utilizatori care pot face cumparaturi la Ovi Store in moneda lor nationala.

La ce e bun Ovi Store

Prin Ovi Store, utilizatorii de dispozitive mobile pot descarca si achizitiona mii de aplicatii pe terminalele Nokia. Continutul disponibil la Ovi Store este compatibil cu diverse modele de dispozitive mobile. Jocuri, fisiere video, aplicatii utilitare, podcast-uri, tonuri de apel, widget-uri, software de afaceri si multe alte tipuri de continut sunt disponibile intr-un singur loc. Dinamica Ovi Store a fost extrem de pozitiva, platforma fiind compatibila in prezent cu 135 de terminale Nokia. Ovi Store a atins recent nivelul de 1,6 milioane de descarcari pe zi. Potrivit celor mai recente evaluari Nokia, comunicate pe 12 aprilie 2010, nivelul de activitate a crescut in mod constant, astfel ca in prezent fiecare utilizator activ realizeaza peste 8,5 descarcari pe luna.

Printre dispozitivele cu ecran tactil utilizate cel mai frecvent pentru descarcarea de continut de la Ovi Store se numara Nokia 5800 XpressMusic , Nokia N97 si Nokia N97 mini, Nokia 5530 XpressMusic si Nokia X6. La aceasta lista se adauga trei dispozitive din gama Eseries - Nokia E66 , Nokia E71 si Nokia E72 .

Aplicatii romanesti

Ovi Store a deschis uaa oportunitatilor pentru distributia globala de continut mobil pentru toate segmentele de utilizatori. Publisheri din peste 80 de tari isi distribuie continutul prin Ovi Store, platforma Nokia devenind astfel cea mai buna cale de a ajunge la milioane de utilizatori la nivel global.

In prezent dezvoltatorii romani au inceput si ei distributia de astfel de aplicatii. Pretul unei aplicatii este de aproximativ 2 euro, dar pretul poate fi mai mic sau mai mare in functie de complexitatea ei. Numarul total de aplicatii Ovi Store este in prezent de 10.000, iar cele gratuite ajung la 1.000. Ovi Store a fost lansat in luna mai 2009.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea