Stiinta & Tehnologie

#stop #oprit #store #ovi share #nokia

Nokia opreste Ovi Share

Se pare ca Nokia nu poate tine piept concurentei FaceBook si Flickr, prin urmare opreste Ovi Share .

Ovi Store este serviciul proprietar al companiei finlandeze de share de continut pe internet.

Neprofitabil

Din pacate pentru Nokia, serviciul lansat nu este deloc profitabil, iar in conditiile crizei actuale, gigantul finlandez a decis sa opreasca dezvoltarea Ovi Share. Totodata, investiile pentru acest serviciu se vor opri si ele.

Utilizatorii care s-au inscris isi vor pastra conturile si le vor putea folosi in continuare. Reprezentantii Nokia au declarat ca "serviciul va fi mentinut in starea lui actuala". Nu se stie daca alti doritori pot sa isi creeze noi conturi. In prezent nu se cunoaste nici numarul de utilizatori inscrisi in serviciul Ovi Share, dar analistii sau grabit sa sustina ca acesta se afla mult in urma Facebook sau Flickr ca popularitate.

In cadrul lansarii serviciului, Olli-Pekka Kallasvuo, presedinte si CEO Nokia declara: "Consideram ca datorita pozitiei noastre la nivel global si a dorintei noastre de a personaliza Internetul prin servicii precum 'Social Location,' suntem intr-o pozitie favorabila pentru stabilirea unor noi standarde in domeniul inovatiilor si al serviciilor de Internet optimizate, de care va beneficia toata lumea".  

La MWC 2009

Ovi Store a fost lansat de Nokia in cadrul Mobile World Congress 2009 ce a avut loc la Barcelona. Ovi Store era primul magazin de aplicatii, care personalizeaza continutul in functie de retelele sociale si locatia geografica a fiecarui utilizator.

Ovi Store trebuie sa fie deschis oficial in luna mai 2009 si oferea dezvoltatorilor o oportunitate dinamica cu potential lucrativ de a crea aplicatii utile si inedite pentru baza de consumatori globala a Nokia. Totodata, furnizorii de continut ar fi putut comercializa aplicatiile create prin Publish.Ovi.com, un canal unic care va fi deschis incepand din 16 februarie

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea