Stiinta & Tehnologie

Nokia N95: telefonul media al anului 2007-2008

Nokia a anuntat astazi desemnarea computerului multimedia Nokia N95 drept Telefonul Media al Anului 2007-2008 in Europa de catre European Imaging and Sound Association ( EISA ), una dintre cele mai importante asociatii de presa cu profil electronic.

Referitor la acest premiu, organizatia EISA a declarat ca terminalul N95 s-a remarcat in principal prin faptul ca dispune de "toate functiile pe care si le-ar putea dori cineva de la un dispozitiv mobil .” In plus, in acordarea premiului, juriul a precizat ca “terminalul Nokia 95 nu este doar un simplu telefon sau un simbol al statului social; Nokia N95 este in primul rand un instrument de comunicare de generatie viitoare – modalitatea ideala de a fi mereu implicat si conectat la lumea din jur.”

Printre functiile dispozitivului Nokia N95 luate in calcul de juriu se numara sistemul de navigatie GPS, camera de 5 megapxeli cu tehnologie optica de la Carl Zeiss si capabilitatile de inregistrare video in format MPEG4, cu pana la 30 de cadre pe secunda. EISA a remarcat de asemenea vitezele mari de transfer de date , de pana la 3,5 Mb/s, browser-ul web avansat, capabilitatile Wi-Fi, slotul pentru cartele microSD si compatibilitatea cu numeroase formate muzicale.

“Este evident faptul ca dispozitivul Nokia N95 a ridicat standardele industriei la un nou nivel si suntem incantati de faptul ca revistele de specialitate din Europa ne-au oferit aceasta distinctie”, a declarat Jonas Geust, head of Nokia Nseries Players Category, Multimedia, Nokia. “Acest premiu confirma, totodata, eficienta strategiei care se afla in spatele gamei Nokia Nseries – aceea de a lansa pe piata dispozitive multimedia de inalta performanta, datorita carora convergenta digitala devine realitate".

EISA este o organizatie editoriala din Europa, cu profil tehnologic, din care fac parte aproape 50 de publicatii din domeniul audio, video, electronic si fotografic, din 18 tari. Anual, organizatia ofera premii pentru cele mai valoroase echipamente din diverse categorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea