Stiinta & Tehnologie

#review #telefon mobil #symbian #slider #nokia n85

Nokia N85 Review

Terminalul foto de 5 MP

Nokia N85 vine echipat cu o camera foto de 5 MP cu lentile Carl Zeiss, autofocus si flash LED. Flash-ul va fi automat ales de telefon in clipa cand nu este folosit in lumina zilei, adica un colt de camera slab luminat va primi tratamentul flash-ului. Totodata, imaginile captate de telefon sunt la o rezolutie maxima de 2592 x 1944 px.

Zgomotul de imagine este foarte bine tinut sub control, iar imaginile au o calitate buna. Dar modelul Nokia N85 poate face si capturi video la rezolutie VGA cu 30 fps, iar filmele sunt salvate in format MP4.

Conectivitate pusa la punct

Am ajuns la un alt capitol la care Nokia N85 exceleaza - si anume conectivitatea. Incepem cu cea mai modesta conectivitate GPRS-ul care este prezent si este de clasa 32, adica 100 kbps, apoi HSCSD, conectivitare EDGE tot de clasa 32 (296 kbps), 3G cu HSDPA (3,6 Mbps) si Wi-Fi-ul.

Ecranul este destul de mare pentru vizualizarea clara a paginilor web. Navigarile pe internet se fac cu ajutorul brower-ului WAP 2.0 cu suport xHTML si HTML.

Tot in capitolul conectivitate intra si Bluetooth-ul care este cea mai recenta versiune de 2.0 care are si A2DP, adica posibilitatea de atasare casti audio wireless. Lui Nokia N85 nu ii lipseste nici portul pentru USB, versiunea 2.0 pentru transferul de date.

Ultimul cuvant

Nokia N85 este un telefon business cu alura de terminal multimedia. Viteza de navigare a lui Nokia N85 pe internet este foarte buna, conectivitatea fiind punctul tare a acestui telefon. Este mult mai compact decat predecesorii si asta nu face decat sa ne bucure.

Terminalul este punctat de ecranul mare, player-ul muzical si capabilitatile camerei foto. Este tras in jos de sistemul de navigare care nu este foarte intuitiv, mai ales pentru cei care nu sunt obisnuiti cu Symbian.

Totodata, faptul ca telefonului ii ia cateva secunde pentru a afisa imaginea de pe ecran atunci cand este deboclat nu este un lucru care sa il ajute. Totusi, trecand peste aceste detalii, modelul N85 este unul din cele mai capabile terminale de la ora actuala.

Galerie foto Nokia N85

Galerie foto cu imagini captate de Nokia N85

Test video realizat cu Nokia N85

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea