Stiinta & Tehnologie

#symbian #review #business #smartphone #nokia n82

Nokia N82 Review

Modelul face parte din clasa de telefoane business. Diferenta dintre el si un smartphone standard este tastatura, care in cazul lui a fost anuntat si lansat de compania finlandeza in luna noiembrie a lui 2007, un telefon mai "batran", dar care este cat se poate de capabil.

Caracteristicile lui N82

Modelul , internet, calendar, aplicatii, Bluetooth si harti.

Sub acesta banda de icoane avem un meniu de cautare pe internet, calendar sau de scanare a retelor W-LAN, adica gasirea de HOT-SPOT-uri (Wi-Fi). In partea de jos a ecranului gasim un meniu, o comanda si o aplicatie, adica mesageria, comanda OPEN care va deschide unul din shortcuturile enumarate si aplicatia de ceas.

electronica suporta si atasamente. Nokia N82 dispune de Nokia Maps si functii aGPS. Utilizatorul are posibilitatea de notare a punctelor de interes de pe drum sau doar a anumitor repere, cat si de calculare a pozitiei actuale sau a distantei de parcurs.

Totodata, modelul dispune de accelerometru. Idea este foarte buna atunci cand urmaresti filme si le vezi usor doar prin rotirea telefonului, dar devine usor enervant cand tot meniul sau ecranul principal isi schimba pozitia printr-o simpla inclinare a telefonului, atunci cand tu navighezi prin meniu sau scrii un mesaj.

Pocket Office-ul lui N82

, M4A, AAC, eAAC+ si WMA, iar in categoria video poate doar in formate MPEG4. Mai mult, Nokia N82 are si trasmitator FM care functioneaza. Modelul Nokia N82 are 83 MB memorie interna, dar i se poate face upgrade de pana la 8 GB.

Sunetul redat de telefon este bun. Totusi este indicat pastrarea volumului la un nivel mediu , altfel vei avea surpriza sa ai o melodie insotita de un zuruit. Acelasi lucru se poate spune despre castile din dotare, care sunt destul de incomode pentru urechile mici, chiar dureroase. Sunetul este bun, dar pastrat la un nivel mediu.

Daca esti satul de muzica din dotare poti opta pentru vizionare de filme, care se face chiar usor cu acest telefon sau ascultat radio. Bineinteles va trebuit sa atasezi castile pentru ascultarea radio-ului, pentru ca asa cum ne-am obisnuit acestea au rol de antena.

Camera foto de 5 MP

. Navigarile pe internet se fac cu ajutorul brower-ului WAP 2.0 cu suport xHTML si HTML. Tot in capitolul conectivitate intra si Bluetooth-ul care este cea mai recenta versiune de 2.0 si vine "altoit" with A2DP, adica posibilitatea de atasare casti audio wireless. Lui Nokia N82 nu ii lipseste nici portul pentru USB , versiunea 2.0 pentru transferul de date.

Ultimul cuvant

Nokia N82 este un telefon business, dar care se descurca foarte bine si la capitolul multimedia. Viteza de navigare a lui Nokia N82 pe internet este foarte buna, conectivitatea fiind punctul tare a acestui telefon. Din pacate este depunctat de grosimea lui.

Desi un design bun, N82 poate sa fie ocolit datorita faptului ca concurenta sau chiar alte modele Nokia sunt mult mai compacte. Terminalul este ajutat de ecranul mare, player-ul muzical si capabilitatile camerei foto. In schimb este depunctat de tastatura care prezinta destule incoveniente.

Galerie foto Nokia N82

Galerie foto cu imagini captate de Nokia N82

Nokia N82 - test video

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea