Stiinta & Tehnologie

#nokia #nokia n8 #symbian^3

Nokia N8, in Europa din septembrie in numar limitat

Unul dintre cele mai recente telefoane mobile ale producatorului finladez, Nokia N8 , se va lansa pe piata europeana in aceasta toamna, dar numai intr-un numar limitat de unitati.

Initial, Nokia N8 trebuia sa se lanseze in luna august, dar din cauza unor implementari noi pentru sistemul de operare, Symbian^3 , prezentarea terminalului catre public este intarziata.

Nokia N8, primul telefon al producatorului cu o camera de 12 MP, are tehnologie optica de la Carl Zeiss si flash Xenon care ofera o calitate comparabila cu cea a unei camere digitale compacte. In plus, Nokia N8 ofera utilizatorilor posibilitatea de a realiza clipuri video la calitate HD si de a le edita cu ajutorul unui program intuitiv, integrat.

Telefonul mobil Nokia N8  masoara 113,5 x 59,1 x 12,9 mm, cantareste in jur de 130 de grame si are ecran AMOLED, sensibil la atingere cu diagonala de 3,5 inch si rezolutie de 360 x 640 pixeli. Modelul are 16 GB memorie interna, are conectivitate ridicata de la GPRS pana la 3G si Wi-fi si ruleaza Symbian^3 cu ajutorul procesoarelor CPU ARM 11 680 MHz si GPUS 3D Graphics HW.

Terminalul poate fi folosit pe post de centru de divertisment portabil, utilizatorii bucurandu-se de continut video la calitate HD cu sunet surround Dolby Digital Plus prin conectarea terminalului la sistemul home theatre de acasa. Nokia N8 ofera, de asemena, acces la servicii Web TV ce includ programe, stiri si divertisment de la posturi TV - CNN, E! Entertainment, Paramount si National Geographic. De asemenea, Ovi Store ofera continut suplimentar local Web TV.

Nokia N8 se va lansa pe piata din Rusia la pretul de aproximatic 700 USD si va veni la pachet cu o carcasa din silicon. Nu se stie daca aceeasi regula se va aplica si pentru tarile din restul Europei. In Italia Nokia N8 poate fi precomandat de pe site-ul oficial al producatorului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea