Stiinta & Tehnologie

#nokia n8 #12 mp #symbian^3

Nokia N8 cu senzor foto de 12 MP a fost anuntat oficial

Nokia N8 , telefonul mobil cunoscut pana acum sub numele de cod "Vasco" a fost anuntat oficial de catre producatorul finlandez de telefoane mobile.

Nokia N8
, cel mai nou smartphone de la Nokia, conecteaza intuitiv utilizatorii cu oamenii, locurile si serviciile care conteaza cel mai mult.

Primul Nokia cu camera foto de 12 MP

Nokia N8 este primul telefon al producatorului cu o camera de 12 MP cu tehnologie optica de la Carl Zeiss si flash Xenon care ofera o calitate comparabila cu cea a unei camere digitale compacte. In plus, Nokia N8 ofera utilizatorilor posibilitatea de a realiza clipuri video la calitate HD si de a le edita cu ajutorul unui program intuitiv, integrat. Telefonul mobil Nokia N8 masoara 113,5 x 59,1 x 12,9 mm, cantareste in jur de 130 de grame si are ecran AMOLED, sensibil la atingere cu diagonala de 3,5 inch si rezolutie de 360 x 640 pixeli. Modelul are 16 GB memorie interna, are conecticitate ridicata de la GPRS pana la 3G si Wi-fi si ruleaza Symbian ^3 cu ajutorul procesoarelor CPU ARM 11 680 MHz si GPUS 3D Graphics HW.

Terminalul poate fi folosit pe post de centru de divertisment portabil, utilizatorii bucurandu-se de continut video la calitate HD cu sunet surround Dolby Digital Plus prin conectarea terminalului la sistemul home theatre de acasa. Nokia N8 ofera, de asemena, acces la servicii Web TV ce includ programe, stiri si divertisment de la posturi TV - CNN, E! Entertainment, Paramount si National Geographic. De asemenea, Ovi Store ofera continut suplimentar local Web TV.

Noul sistem Symbian^3

Nokia N8 este bazat pe Symbian ^3, cea mai noua editie a software-ului pentru smartphone-uri. Noua versiune introduce optimizari importante, inclusiv suport pentru gesturi precum functionalitate multi touch, scrolling prin atingere si zoom prin ciupire. Nokia N8 ofera, de asemenea, mai multe ecrane principale personalizabile care pot fi incarcate cu aplicatii si widget-uri.

Noua arhitectura video 2D si 3D de pe aceasta platforma beneficiaza la maxim de accelerarea hardware a Nokia N8 pentru a oferi o interfata cu utilizatorul mai rapida.  De asemenea, Symbian^3 introduce noi standarde in ceea ce priveste performanta, oferind o gestionare optima a memoriei, care permite rularea mai multor aplicatii simultan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea