Stiinta & Tehnologie

Nokia isi prezinta noile idei de telefoane mobile

Compania finlandeza incearca din rasputeri sa devina un "trend setter " pe piata de telefoane mobile, dar acest lucru nu este tocmai usor. Totusi, Nokia nu se lasa si isi prezinta noile idei in materie de telefoane.

Design Studio din Londra a fost gazda telefoanelor "futuriste" pe care Nokia va incerca probabil la un moment dat sa le lanseze. Unul din purtatorii de cuvant al companiei a declarat ca Nokia doreste cu aceasta actiune sa schimbe modul de gandire a oamenilor asupra telefoanelor mobile si ce anume ar trebui acestia sa isi doresca de la ele.

Idei ciudate

Nu stim exact cum ar dori Nokia ca aceasta schimbare sa aiba loc cu modele prezentate acolo, dar deviza show-ului a fost "Wears In, Not Out". Noi am putea sa intelegem de aici un motto de genul: "frumusetea vine din interior" si acest lucru sa ne duca cu gandul la faptul ca Nokia nu mai are idei.

Rhys Newman unul din membrii Nokia Homegrown Project a declarat: "Ideea este ca un telefon mobil sa rezista intre 5 si 10 ani. In scurt timp utilizatorul va dispune de atata tehnologie la buzunar ca le va ajunge pe o perioada mai lunga, asemenea unui laptop".

Usor accent pe ecologism

Unul din telefoanele prezentate a fost si modelul "Human Universals", care dupa spusele lui Newman este un telefon care nu are prea multe aplicatii, dar care va avea o adevarata agenda de contacte, iar utilizatorul va putea sa se "pierda" prin ea sau va putea activa diferite "feature"-uri. Totodata, acest telefon va fi ecologic si isi va schimba culoare ecranului pentru a economisi bateria.

Human Universals este un fel de urmas a telefonului "Remade", care a fost fabricat in mare parte din materiale reciclate . Se pare ca Nokia a devenit prietena cu natura, doar ca da impresia ca a ramas in pana de idei si asemenea campanii cu fac decat sa confirme unele suspiciuni .

Nu se stie daca vreunul din modelele prezentate vor aparea pe piata vreodata, dar daca acest lucru se va intampla, vom afla sigur.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea