Stiinta & Tehnologie

#nokia 7230 #telefon mobil #slider

Nokia 7230 Review

Nokia 7230 este unul dintre cele mai recente terminale anuntate de producatorul finlandez de telefoane mobile, acesta lansandu-se impreuna cu modelul Nokia 6700 slide . Ambele dispozitive sunt disponibile in diverse culori, plus sunt concepute pentru a oferi acces rapid la retele sociale.

Astfel, Nokia 7230 a fost creat pentru utilizatorii care pun accent pe design si modelul fiind optimizat pentru navigarea, iar in prezent acesta poate fi achizitionat si in magazinele autohtone.

Caracteristicile lui 7230

Cei mai incantati de modelul Nokia 7230 vor fi cei tineri, terminalul fiind disponibil in versiunea mai conservatoare pe gri/ngeru, dar si in cea mai "aprinsa" de culoare roz. Printre atuurile telefonului pot fi enumarate conectivitatea sau chiar forma compacta. Nokia 7230 este un terminal care se deschide prin glisare, care masoara 98 x 48 x 14,8 mm si cantareste in jur de 100 de grame, acest lucru incadrandu-l printre cele mai compacte slidere pe piata.

Partea frontala a telefonului este ocupata de ecranul cu diagonala de 2,4 inch. Aceasta este capabil sa afiseze pana la 256.000 de culori si are o rezolutie standard de 240 x 320 pixeli. Sub ecranu sunt plasate o serie de taste, adica D-Pad-ul, care este foarte simplu, avand doar cinci butoane. Primul rand corespunde meniurilor indicate pe ecran, iar urmatorul are doua taste, de apelare, respectiv terminare/respingere apel. In mijlocul celor patru se afla tasta principala de navigare.

Laturile telefonului nu sunt foarte incarcate; cea stanga este curata, iar pe latura dreapta se afla doar tasta dedicata camerei foto . Latura superioara este cea mai incarcata, aici fiind plasate sloturile USB, cel pentru casti si incarcator, iar latura inferioara este si ea curata. Spatele telefonului este ocupat doar de camera foto de 3,2 MP. Capacul bateriei este confectionat din plastic mat cu striatii, suprafata care nu va retine amprente, spre deosebire de partea frontala care este lucioasa.

Nokia 7230 dispune de un acumulator standard litiu-Ion cu o capacitate de 860 mAh. In timpul testelor, telefonul s-a prezentat foarte bine, rezistand pana la doua sau chiar trei zile in conditii de uzura medie:, convorbiri, folosirea player-ului muzical, vizionare de film, si transfer de date prin Bluetooth si navigari pe internet. Tastatura fizica alfanumerica de care dispune telefonul este dezvaluita utilizatorului cand telefonul este glisat. Chiar daca tastele par ingramadite in locul alocat, degetele nu se lovesc de partea de sus a telefonului sau nu "cad" de pe tastatura pentru ca aceasta este prea ingusta.

Meniul lui Nokia 7230 nu a fost deloc schimbat, in comparatie cu alte modele asemanatoare, iar usurinta de navigare ramane si in cazul acestui model. Prin meniul telefonului se poate naviga cu tastele principale ale D-pad-ului. In modul standby ecranul lui Nokia 7230 afiseaza ora, stadiul bateriei plus o banda de shortcut-uri printre care se afla Facebook, player muzical sau Ovi Contacts.

In cazul lui Nokia 7230, utilizatorul va intalni meniul normal de matrice. Astfel, icoanele meniului sunt asezate pe trei coloane si trei randuri. Telefonul mobil suporta mesaje SMS, MMS si e-mail, iar modelul are si mesagerie instantanee . Totodata, terminalul stocheaza SMS-urile si MMS-uri au o casuta postala, iar e-mail-urile au un inbox separat.

Diverstisment cu Nokia 7230

In materie de muzica, player-ul muzical din dotarea lui Nokia 7230 nu difera de variantele anterioare gasite in telefoanele companiei finlandeze, lucru atat bun, cat si rau. Pe de o parte utilizatorul nu are probleme de "adaptare", pe de alta, multi ar putea simti nevoie de o schimbare. Functiile player-ului muzical sunt aceleasi, telefonul fiind capabil sa sorteze muzica stocata in functie de artist, album sau gen. Telefonul are functii suplimentare de recunoastere a melodiilor si nu dispune de egalizator, dar si moduri de Shuffle si Repeat.

Nokia 7230 are la pachet un set de casti intra-auriculare fara bulb. Totusi, daca setul care vine la pachet nu se ridica la asteptarile utilizatorului, datorita slotului de 3,5 mm integrat, acestea pot fi inlocuite usor un alt model. In cazul castilor normale, utilizatorul va pierde functia de hands-free. Vestea buna e ca sunetul redat de telefon este multumitor atat prin casti, cat si prin difuzoarele stereo exterioare.

Daca te-ai saturat de muzica stocata, poti incerca radioul FM. Bineinteles ca ai nevoie de casti atasate, pentru ca acestea, ca si in cazul altor telefoane, devin antena. Totodata, telefonul vine dotat cu transmitator FM, folositor celor care prefera sa asculte muzica proprie in masina. La pachet, telefonul mai vine cu un card microSD de 2 GB, dar maximul suportat de Nokia 7230 este de 16 GB.

Camera foto, sub asteptari

Camera foto de care dispune Nokia 7230 este de 3,2 MP, iar modelul poate sa capteze imagini la o rezolutie maxima de 2048 x 1536 pixeli. Din pacate calitatea pozelor este foarte slaba. Modelul nu are autofocus, majoritatea imaginilor fiind incetosate, iar zgomotul de imagine este ridicat, mai ales in situatii in care subiectul fotografiat nu este luminat.

In plus, obiectivul foto nu este protejat de o clapeta, acest lucru facilitand murdarirea lentilei cu amprente sau praf. Nokia 7230 are totusi o camera foto ceva mai "primitiva" decat alte smartphone-uri cu capacitati asemanatoare ale producatorului. Modurile de fotografiere ale modelului sunt putine, dar sunt cele principale: Macro, Landscape, Portrait, Action si Automatic.

Obiectivul foto mai este in stare sa faca si capturi video. Rezolutia maxima de capturi video este QCIF cu 8 fps si filmul va fi salvat in format MP4. Din pacate, rata de captura este mica, 8 fps (frames per second - cadre/secunda), iar calitatea produsului final lasa foarte mult de dorit.

Conectivitate

Unul din avantajele prezentate de Nokia 7230 este conectivitatea. Telefonul mobil vine dotat cu standardele GPRS si EDGE, ambele de clasa 32, 3G cu HSDPA, Bluetooth versiunea 2.0 cu A2DP si port microUSB de versiunea 2.0. Navigarea pe internet se face usor, pentru ca Nokia 7230 dispune de un browser standard. Totusi, partea buna este ca broswer-ul poate afisa site-urile vizitate atat in mod landscape, cat si in varianta "portrait".

Transferul de date se face si el foarte usor, atat prin Bluetooth cat si prin USB. Cablul USB are si rol de incarcator, dar lasand deoparte acest aspect, in clipa cand cablul este conectat la PC, utilizatorul are posibilitatea sa aleaga intre suita PC Suite si mass storage device. Prima optiune necesita in schimb instalarea driverelor de pe CD-ul din pachet. Daca nu ai nevoie sau chef de asa ceva, alege optiunea Mass Storage Device care il va face pe Nokia 7230 un dispozitiv de stocare de date, iar PC-ul il va vedea ca atare.

Ultimul cuvant

Cu functii standard, telefonul Nokia 7320 reuseste sa isi faca treaba. In primul rand culorile in care este disponibil il face deja un model care atrage atentia, iar faptul ca telefonul este atat de compact nu face decat sa il ajute. Modelul primeste puncte pentru, calitatea acceptabila a player-ului muzical si conectivitate.

Totusi Nokia 7230 nu este perfect. Terminalul are probleme serioase la capitolul de capturi foto si mai ales video. Acesta nu are un obiectiv protejat, iar rezolutia de captare a formatelor video este mult prea mica, mai ales pentru un telefon mid-range.

 

Galerie foto Nokia 7230

Galerie foto cu imagini captate de Nokia 7230

Test video realizat cu Nokia 7230

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea