Stiinta & Tehnologie

#telefon mobil #slider #nokia 6600i slide

Nokia 6600i slide Review

Telefonul mobil nokia 6600i slide a intrat oficial in magazine in luna mai a lui 2009 si este de fapt o relansare a unui model mai vechi din gama producatorului finlandez.

Terminalul este un slider compact, dar care vine echipat cu o camera foto de 5 MP. In prezent, modelul poate fi achizitionat si in Romania, in doua variante de culori: negru si argintiu.

Caracteristicile lui 6600i slide

Telefonul este un slider compact care masoara 93 x 45 x 14 mm si cantareste in jur de 100 de grame. Carcasa terminalului este confectionata din aluminiu si plastic de buna calitate cu aspect mat, care nu retine amprente. Partea frontala a lui Nokia 6600i slide este ocupata de ecranul cu o diagonala de 2,2 inch, care afiseaza pana la 16 milioane de culori si are rezolutie QVGA de 240 x 320 pixeli. Deasupra ecranului gasim camera de rezolutie VGA pentru teleconferinte si difuzorul. Ecranul este destul de mare pentru dimensiunile telefonului, dar intampina probleme in lumina solara directa.

Totodata, suprafata lucioasa a ecranului va fi tinta amprentelor. Totusi, ce face acest ecran mai special este functia "tap-to-mute" si "tap-for-time". Adica, in clipa cand telefonul suna si se doreste incetarea sunetului, utilizatorul trebuie sa loveasca ecranul usor pentru a intra in modul "silent". Daca terminalul se afla in stand-by, lovirea usoara si consecutiva a display-ului va afisa ora.

D-pad-ul lui 6600i slide care se afla sub ecran este compus din cinci butoane fizice. In extremitati sunt asezate cele doua taste, de shortcut-uri (stanga) si agenda de contacte (dreapta), si sub ele butoanele de apelare si respectiv terminare/respingere apel, iar in mijloc un buton patrat de navigare in mai multe directii si functii de OK. La glisarea telefonului este descoperita tastatura fizica standard alfanumerica. Aceasta este din plastic, este plata, butoanele fiind delimitate prin canale foarte subtiri. Din pacate, tastaturile plate produc unele inconveniente, cum ar fi accesarea dificila a primului rand de butoane din cauza partii superioare glisante.

Laturile telefoanului aproape nu au butoane, cea stanga este curata, pe cea dreapta se alfa doar slotul pentur mufa incarcatorului, iar pe cea superioara se gaseste un buton de deblocare a capacului bateriei si slotul cablului microUSB. Sub capacul de metal al telefonului gasim bateria standard Litiu-Ion cu capacitate de Li-Ion mAh, lucru care confera telefonului o viata relativ lunga.

Camera foto a telefonului se afla pe partea din spate. Obiectivul foto a lui Nokia 6600i slide este de 5 MP si tot aici utilizatorul gaseste si flash LED. Slotul cardului SIM si cel microSD se afla pozitionate in dreptul bateriei, acest lucru reprezentand un incovenient atunci cand utilizatorul doreste sa inlocuiasca cardul microSD, fiind nevoit sa opreasca telefonul si sa scoata acumulatorul.

Meniul lui Nokia 6600i

In mod stand-by, ecranul lui Nokia 6600i afiseaza orizonal sus, starea bateriei, semnalul si ora, iar in partea de jos a display-ului exista o bara pe care sunt asezate diferite shortcut-uri (trei in total) care corespund tastaturii virtuale de telefon, agendei (contacte) si meniului principal. Deasupra benzii cu shortcut-uri exista inca o bara asezata pe orizontala unde utilizatorul gaseste shortcut catre camera foto, inbox-ul mesageriei sau cautare web.

Meniul lui Nokia 6600i slide este aranjat in stil matrice cu icoane asezate pe trei randuri si trei coloane. Nokia 6600i slide suporta mesaje SMS, MMS, mesaje e-mail si instantanee. SMS-urile si MMS-urile impart o casuta postala, iar e-mail-urile isi fac loc intr-un inbox separat. Mesajele e-mail suporta protocoalele standard IMAP si POP3.

Player-ul muzical al lui 6600i slide

Memoria interna a telefonului este de doar 20 MB, dar marirea spatiului de stocare se poate face pana la 16 GB, iar telefonul are la pachet un card microSD de 1 GB. Formatele muzicale pe care terminalul le suporta sunt MP3, AAC, WMA si WAV, iar odata incarcate melodiile in memoria lui 6600i slide, acestea pot fi sortate in functie de artist, album, gen si compozitor.

Transferul melodiilor se face relativ usor. Daca nu vrei sa incarci melodiile direct pe cardul microSD print-un card reader, va trebui sa instalezi programele speciale de comprimare si transfer. O versiunea mai veche deja instalata nu va functiona. Vei avea nevoie de noua varianta pentru ca telefonul sa fie detectat de PC. Transferul de mai multe fisiere deodata, necesita mai mult timp. Totodata, pentru ca telefonul sa fie "vazut" de PC ca un dispozitiv de stocare de date, telefonul trebuie sa aiba inserat cardul microSD. Din pacate terminalul nu vine cu unul la pachet.

Sunetul redat de player este foarte bun atat prin singurul difuzor al telefonului cat si prin casti. Cablul dispune de un transformator dar fara slot de 3,5 mm si telefonul vine cu un set de casti intra-auriculare fara bulb, dar destul de comode si pentru cei cu urechi mici. Daca te-ai saturat de muzica din player, ai la dispozitie radioul. Vor trebui atasate castile, pentru ca acestea au rol de antena.

Foto/video cu 6600i slide

Camera foto a lui Nokia 6600i slide este de 5 MP si vine dotat cu flash LED. Meniul camerei foto este relativ usor de folosit. Totusi, telefonul nu are o tasta dedicata foto, dar captarea se va face prin butonul central de pe D-Pad. Imaginile captate de telefon sunt reusite. Rezultatele cele mai bune se vor obine in lumina naturala. In plus, chiar daca telefonul nu dispune de modul MACRO, detaliile subiectelor captate este foarte bun. In mediu inchis sau cu mai putina lumina, imaginile tind sa afiseze zgomot de imagine mai pronuntat, iar unele culori sa devina suprasaturate.

La partea video, Nokia 6600i slide poate inregistra si capturi video in rezolutie maxima VGA, adica la o rezolutie de 640 x 480. Aceste capturi sunt facute cu maxim 15 fps (frame per second; cadre/secunda). Filmele vor fi salvate in format 3GP. Tot in acest format pot fi vizualizate fi videoclipuri pe telefon, dar 6600i vine si cu suport MP4 si H.263.
Conectivitate

Conectivitatea in cazul lui Nokia 6600i slide este decenta, pentru ca telefonul dispune GPRS, EDGE si 3G, dar fara HSDPA. Totodata telefonul vine cu aplicatiile Ovi Share , Ovi contacts si Ovi Maps preinstalate care au suport Google (G-Talk si respectiv Maps).

Petru navigarile pe Internet, utilizatorul are la dispozitie broswerele WAP 2.0 cu suport xHTML si HTML. Nokia slide dispune de USB 2.0 si Bluetooth 2.1 cu suport A2DP. Totusi, hartile din dotare nu se pot folosi deoarece telefonul nu are receptor GPS.

Ultimul cuvant


Nokia 6600i slide este un telefon compact si relativ simplu pentru cei care nu cer prea multe de la dispozitivul lor. Totusi, dimensiunile compacte si unele functii il recomanda pentru iubitorii muzicii care il pot folosi ca player muzical, modelul avand dintre cele mai bune platforme audio.

Pe langa capacitatile de "muzician", Nokia 6600i slide se mandreste si cu o conectivitate buna pentru clasa din care face parte, o camera foto capabila, plus o viata destul de lunga a bateriei. Totusi, raportul pret/calitate nu este cel mai echilibrat, iar acest lucru ar putea sa ii faca pe unii sa il ocoleasca.

Galerie foto cu Nokia 6600i slide

Galerie foto cu imagini captate de Nokia 6600i slide

Test video realizat cu Nokia 6600i slide

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea