Stiinta & Tehnologie

#nokia 6600 fold #clamshell #mid-range

Nokia 6600 Fold Review

face parte din gama noua de terminale lansate de Nokia, seria Fold. Acest lucru nu face decat sa indice ce fel de terminal este Nokia 6600, adica un clasmhell.

Modelul de fata este disponibil in doua culori, negru si violet. Chiar daca nou, modelul ne duce cu gandul la unul din terminalele Motorola, modelul Pebl U9, lansat in luna martie a lui 2008.

Nokia cu magnet

Partea frontala este acoperita de un strat lucios sub care se ascunde un ecran extern OLED de 1,36 inch cu o rezolutie 128 x 160 pixeli, ce vrea sa fie asemanator cu Sony Ericsson-ului Z610i din 2006. Pe acest ecran sunt afisate informatii despre apelant, despre primirea unui mesaj nou si daca suprafa este lovita de doua ori consecutiv, cand telefonul este in stand-by, ecranul va afisa ora. Tot in aceasta zona va fi afisata si melodia redata in player-ulu muzica odata cu pornirea lui.

Nokia 6600 Fold este disponibil in mai multe culori, iar carcasa lucioasa si forma de piatra slefuita il mentin in zona de fashion. Cu toate acestea, pretul relativ accesibil al telefonului il fac tentant pentru o gama mult mai larga de utilizatori. Din pacate carcasa lucioasa are si o problema mare, amprentele care vor stirbi imaginea lui.

La interior, modelul 6600 Fold prezinta un ecran OLED de 2,13 inch care ofera rezolutia QVGA de 240 x 320 pixeli si stie sa afiseze 16 milioane de culori. Tastatura este clasica alfanumerica. Pentru navigarea prin meniurile telefonului s-a optat pentru aceeasi solutie, un D-Pad in cinci puncte si doua butoane de selectie (stanga-dreapta). Nokia 6600 Fold masoarea 87,7 x 44 x 15,9 mm si cantareste 110 grame. Deasupra ecranului si sub tastatura, exista doi magneti care tin telefonul inchis.

Laturile terminalului sunt foarte modeste. Pe latura stanga a telefonului exista doar slotul de atasare a castilor audio si a cablului USB. Diametral opus este dispus un slot pentru atasarea incarcatorului si inca un buton care apasat va deschide clapeta telefonului. Pe capacul din spate se gaseste camera foto de 2 megapixeli si flash-ul. Sub capac gasim bateria standard Litiu-Ion de 860 mAh care va rezista pana la 300 de ore in modul standby si pana la 4 ore de convorbiri.

 


Ce stie Nokia 6600 Fold


Daca exteriorul reuseste sa atraga privirile tuturor, modelul nu se mai face de rusine la capitolul specificatii cand e comparat cu alti concurenti din zona fashion. Meniul telefonului este structurat pe o matrice clasica de icoane care duc spre sub-meniuri. Acelasi meniu poate fi afisat fie sub forma de carusel, de lista numerotata, iar shortcut-urile standard ale D-pad-ului pot fi personalizate de utilizator.

La capitolul mesagerie Nokia 6600 Fold suporta standardele SMS, MMS si e-mail. Mesajele SMS si MMS sunt stocate intr-o casuta postala, pe cand e-mail-urile detin un inbox separat. Serviciul de mesagerie e-mail suporta protocoalele standard POP3 si IMAP4.

Muzica lui Fold

Playerul audio ofera suport multi-format, MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA si telefonul este compatibil Bluetooth 2.0 A2DP, adica utilizatorul poate atasa casti audio wireless. Talentul de muzician se intrevede si prin simplitatea sincronizarii telefonului prin USB cu Windows Media Player 11 instalat pe PC. Castile se conecteaza tot prin portul USB.

Modelul 6600 Fold vine la pachet cu un set de casti noi pentru Nokia, care pana acum optau pentru cele clasice. Urmand exemplul altora din industrie, precum Sony Ericsson sau Samsung, Nokia prezinta castile intra-auriculare . Suntelul redat este bun, atat prin difuzor, cat si prin castile de la pachet. Totusi, daca volumul este dat la maxim, sunetul redat va fi acompaniat de un zuruit.



Camera foto de doar 2 MP

Camera foto de 2 MP nu are autofocus, dar dispune de flash si posibilitate de inregistrare video la o rezolutie VGA cu 15 fps. Telefonul poate sa capteze imagini la o rezolutie maxima de 1600 x 1200 pixeli. Calitatea pozelor nu este foarte buna, iar zgomotul de imagine nu este prea bine tinut sub control. Imaginile cele mai bune se vor face in lumina zilei, chiar daca   terminalul dispune de flash.

Din pacate asezarea camerei foto nu este prea buna. In clipa cand utilizatorul o va activa va avea supriza sa constate ca degetele vor acoperi obiectivul. Pentru manuirea telefonului in clipa cand camera foto este activa va fi nevoie de ambele maini, mai ales cand o imagine trebuie captata pe orizontal.

Conectivitate


Modelul 6600 Fold suporta conectivitate GPRS clasa 32 cu viteze de download de 123 kbps, EDGE tot clasa 32 cu viteze de download de 296 kbps, dar mai mult dispune de 3G cu 384 kbps.

Navigarea pe internet se face usor, pentru ca terminalul dispune atat de broswer-u WAP versiunea 2.0 cu suport xHTML si HTML sau Opera mini. Totodata, telefonul vine si cu Nokia Maps preinstalat.

Ultimul cuvant


Nokia 6600 Fold este un terminal bun pentru clasa mid-range din care provine. Primeste puncte pentru look-ul compact si atragator, player-ul muzical, castile noi si conectivitatea lui. Din pacate terminalul este depunctat de camera foto, care nu se prezinta foarte bine, iar pozitionare ei face folosirea si mai grea.

Galerie foto Nokia 6600 Fold

Galerie foto cu imagini captate cu Nokia 6600 Fold

Test video realizat cu Nokia 6600 Fold

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea