Stiinta & Tehnologie

Nokia 6131 NFC plati de pe mobil si facturare

Astăzi în cadrul celui de-al 40- lea “Consumer Electronics Show”, în timp ce participanţii împart pliante şi cărţi de vizită, Nokia a anunţat primul telefon complet integrat NFC . Fiind aceleaşi model subţire cu clapetă şi opţiuni excepţionale, modelul Nokia 6131 cu NFC , include tehnologie Near Field Communications (NFC) pentru a permite schimbul de informaţii, iniţierea de servicii şi opţiuni de plată şi de facturare printr-o simplă apăsare de buton. Utilizat în mare măsură ca şi card fără contact pentru realizarea de plăţi mici şi legitimaţie pentru a permite accesul, tehnologia adiţională NFC la un mobil full option asigură în plus un nou nivel de capacitate prin echilibrarea opţiunilor de calcul, acces la Internet wireless, şi interfaţă de utilizator.

“La CES există o multitudine de modalităţi de utilizare pentru telefonul Nokia 6131 NFC. În loc de a avea un ecuson de intrare, printr-o simplă apăsare a telefonului se poate permite accesul meu la expoziţie; accesul la informaţii despre produse poate fi obţinut prin apăsarea pe telefon a unui produs afişat, astfel încat broşurile nu mai sunt necesare şi în loc de a vă deplasa zilnic la un automat, cafeaua, băuturile răcoritoare sau hot dog-urile pot fi achiziţionate prin folosirea unui telefon cu NFC” a declarat Juha Kokkonen, director în cadrul “Mobile Experiences for Nokia’s Mobile Phones business”. “Într-un mediu de expoziţie comercială cum este CES, una dintre aplicaţiile mele preferate este utilizarea cărţilor de vizită cu NFC. În loc de a merge acasă cu buzunarul plin de cărţi de vizită pe care trebuie să le scanez sau introduce manual în computer, pot doar să apăs pe un buton al telefonului şi am toate informaţiile de contact necesare la îndemană în telefonul meu”.

Spre deosebire de un simplu card ce permite doar o comunicare unilaterală, un telefon mobil cu NFC permite utilizatorilor să obţină beneficiile unei experienţe complet interactive. Spre exemplu, prin apăsarea unui poster de publicitate cu NFC sau a unui punct de informare utilizatorul este automat conectat de informaţia interactivă de pe internet, acesta poate deschide un fişier audio, să descarce un nou con ţinut direct de pe telefon. În plus, o securitate suplimentară este luată atunci realizaţi plăţi fără contact de vreme ce telefonul poate permite informaţii de plată doar atunci cand utilizatorul autorizează expres tranzacţia printr-o parolă, spre deosebire de un card sau o legitimaţie ce poate fi folosită de orice intră în posesia acestora.

Împreună cu opţiunile NFC, telefonul Nokia 6131 NFC conţine un set al celor mai dorite opţiuni wireless din zilele noastre. Un player muzical incorporat cu microSD şi radio stereo FM permite clienţilor să se bucure de muzica lor preferată cand sunt pe drum. O cameră de 1.3 megapixeli, cu un buton special pentru cameră şi zoom digital 8x ce înlesneşte fotografierea şi schimbul de imagini. Tehnologia Bluetooth wireless permite conectarea uşoară la o largă gamă de opţiuni Nokia şi de computer sau chiar abilitatea de a funcţiona cu handsfree în automobilele compatibile.

Telefonul Nokia 6131 NFC este prevăzut să fie disponibil pe pieţele selecte în timpul primului trimestru al anului 2007 pentru aproximativ $340 (260Euro) fără taxe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea