Stiinta & Tehnologie

Nokia 5800 Tube este un XpressMusic

Nu de multa vreme am avut o stire in care mult asteptatul Nokia 5800 Tube aparea spontan si pe neasteptate in pelicula Hollywoodiana, The Dark Knight.

Se prea poate ca terminalul sa fie anuntat foarte curand pentru ca de ceva vreme, zvonurile despre acest terminal se intetesc, iar acum avem si primele poze "live" cu Nokia 5800 Tube.

Tube este muzical

Asa cum spune si titlul, terminalul Nokia va fi un XpressMusic , adica un telefon muzical cu abilitatile de rigoare deja cunoscute de unii. Desi multi dintre fani se arata nemultumiti de interfata UI a acestui terminal, care dupa spusele lor trebuie lucrata mai bine, Nokia Tube promite mult.

In plus numele de "5800" se prea poate sa ramana, pentru ca se aude ca aceasta ar fi denumirea semi-oficiala. Sursa fotografiilor-spion este blogul Nokia si tot de acolo aflam o gramada de specificatii tehnice referitoare la acest terminal.

De la A la Z

Nokia 5800 XpressMusic Tube, masoara 111 × 52 × 14,5 mm si cantareste doar 104 grame, are baterie BL-5J cu o capacitate de 1150 mAh si ruleaza sistemul de operare Symbian S60 , editia a 5-a. Nu se stie inca marimea ecranul, dar din moment ce rivalizeaza cu iPhone-ul aceste probabil depaseste 3 inch. Mai stim ca acesta va fi sensibil la atingere, ca are rezolutie de 640 x 360 pixeli si mod de afisare pe ecran lat de 16:9, plus reactie haptica la atingerea ecranului.

Camera foto integrata este de 3,2 megapixeli cu flash LED dublu, autofocus si lentile Carl Zeiss, GPS incorporat, memorie RAM de 140 MB si conectivitate cat cuprinde, adica GPRS, EDGE, WCDMA, HSDPA si Wi-Fi, plus Bluetooth-ul de rigoare care mai mult ca sigur va fi altoit cu A2DP. Iar pentru ca este telefon muzical nu ii va lipsi nici intarea de 3,5 mm pentru casti si inferfata TV-out.

Treaba devine tot mai interesante, dar ramane totusi de vazut ce este concret si ce nu atunci cand terminalul va fi anuntat oficial de cei de la Nokia.









Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea