Stiinta & Tehnologie

#cont bancar #cod tan #hackeri #germania #bochum #nokia 1100

Nokia 1100, cautat de hackeri

Hackerii au descoperit o noua metoda de a sparge conturile bancare si anume folosind terminalul Nokia 1100 acestia pot accesa un set de informatii utile .

Mai mult, telefoanele mobile in cauza au inceput sa se vanda pe internet pentru sume imense.

Telefoane cautate

Modelele Nokia 1100 au fost investigate dupa ce politia a descoperit ca acestea se vindeau la sume foarte de mari, in jur 5.000 de euro un singur exemplar.

Cu aceste informatii politia din Olanda a ajuns la compania Ultrascan Advanced Global Investigations. Frank Engelsman, investigator din cadrul companiei a declarat ca cineva a platit chiar 25.000 de euro pentru un telefon Nokia 1100.

Cand a fost lansat in anul 2003, terminalele se vindea cu mai putin de 100 euro.

Nokia 1100 de Bochum


Totusi, hackerii nu platesc asemenea sume pentru orice telefon Nokia 1100. Acesta trebuie sa fie produs la fosta fabrica din Bochum, Germania, care a fost inchisa in anul 2008.

Se pare ca modelele fabricate in Bochum folosesc un software din 2002 care este vulnerabil. Cei care ancheteaza problema au declarat ca in prezent nu au o imagine clara asupra problemelor tehnice ale telefonului, dar ca un hacker cu un astfel de dispozitiv poate intercepta parola necesara pentru anumite tranzactii bancare .

Motiv de ingrijorare

Reprezentantul Ultrascan Advanced Global Investigations, Frank Engelsman a mai spus ca in prezent se stie ca hackeri din Rusia, Maroc si chiar Romania incearca sa obtina astfel de telefoane mobile.

In Germania si Olanda hackerii au deja acces la o multime de conturi bancare prin parole obtinute cu Nokia 1100. Engelsman a mai spus ca telefoanele mobile sunt reprogramate, iar hackerii folosesc numarul de telefon al altei persoane pentru a intercepta codul TAN necesar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea