Stiinta & Tehnologie

#iPhone 5S #iphone 5c # vanzari iphone # lansare iphone 5s magazine

Noile iPhone, pe piata. Apple anticipeaza vanzari record

Asteptarea a luat sfarsit pentru fanii iPhone. Apple a inceput ieri vanzarea terminalelor lansate pe 10 septembrie. Conducerea companiei estimeaza vanzari record pentru performantul iPhone 5S, dar si pentru modelul 'popular" iPhone 5C.

In Munchen, peste 2.000 de oameni au asteptat startul vanzarilor, in timp ce la Paris, 300 de persoane au asteptat deschiderea magazinului Apple de la Luvru. In Tokyo, aproximativ 800 de persoane au dorit sa fie primii care pun mana pe noile terminale. In premiera, Apple a inclus China in randul tarilor din prima etapa de vanzari, analistii din piata sustinand ca strategia a fost adoptata pentru a atrge noi clienti pe cea mai mare piata de telefonie mobila din lume. 

Vanzarile Apple din primul weekend sunt esentiale pentru compania care doreste depasirea recordului de vanzari inregistrat in primul weekend la vanzare anul trecut, de 5 milioane de unitati de iPhone 5. Analistii sustin insa ca este posibil ca Apple sa vanda chiar 7 milioane de unitati daca este pregatita cu stocuri suficiente, insa cele mai multe voci considera ca 6 milioane de unitati vandute in primul weekend este o cifra mult mai realista. 

Fata de modelele precedente, iPhone 5S are o camera noua si un procesor mai rapid. Smartphone-ul costa intre 199 dolari si 399 dolari in SUA, in functie de memorie. Pretul este valabil doar pentru abonamentele noi, pe doi ani. La liber,  smartphone-ul costa 649 de dolari.  In cazul iPhone 5C, Apple pare pur si simplu sa fi mutat vechiul iPhone 5 intr-o noua carcasa de plastic. Telefonul costa intre 99 de dolari si 199 de dolari, cu contract pe doi ani, sau 549 de dolari fara abonament. 

In Romania, cele doua noi terminale Apple vor fi disponibile incepand cu luna decembrie. iPhone 5 a fost indelung criticat dupa ce inginerii Apple au esuat in a lansa un produs foarte performant pe piata dupa iPhone 4S, ultimul telefon lansat sub 'indrumarea" lui Steve Jobs. In plus, compania americana a primit lovitura dupa lovitura de principalul competitor, Samsung, care a lansat terminale ultraperformante cu aproximativ un trimestru inaintea celor de la Apple. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea