Stiinta & Tehnologie

#masini #amenzi #soferi #permis de conducere #inmatriculare #legislatie rutiera

Atentie, soferi! Daca nu va platiti amenzile, ramaneti fara permis

Potrivit noilor modificari ale legislatiei rutiere, soferii care nu isi platesc amenzile in termen de 90 de zile de la data primirii contraventiei ar putea ramane fara permisul de conducere. De asemenea, soferii care au carnete de conducere emise in strainatate vor fi parati omoloagei din tara care a emis permisul.

Totodata, conducatorii auto care au domiciliul sau resedinta in Romania, insa conduc masini inmatriculate in strainatate, vor fi obligati sa prezinte politistilor si actul de proprietate al autovehiculului, care trebuie tradus si legalizat in limba romana.

Potrivit noilor reglementari, circulatia pe drumurile romanesti cu masini inmatriculate in strainatate nu se va mai putea face mai mult de 30 de zile.

De asemenea, in cazul in care primesti o amenda si vrei sa o contesti in instanta, trebuie sa o achiti inante de a demara contestatia, iar neplata contraventiilor in termen de 90 de zile va duce la suspendarea permisului auto.

"Nu ne intereseaza banii dumneavoastra, pentru ca amenzile nu intra in conturile politiei, ci se constituie venituri la bugetele locale. Dar vrem sa tragem un semnal de alarma si sa reducem accidentele", a spus comisarul-sef Paul Toma, seful Directiei rutiere din cadrul IGPR.


Sursa foto: www.cristv.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea